Uita de hemoroizi cu ajutorul unor metode pe care le ai la indemana

Hemoroizii afecteaza un numar important de persoane la nivel global. Acestia apar cel mai frecvent intre 45 si 65 de ani. Afectiunea apare atunci cand venele din anus si rect se inflameaza. Mai multi factori contribuie la aparitia hemoroizilor: istoricul familial, constipatia, o dieta saraca in fibre, obezitatea, alergiile alimentare, lipsa activitatii fizice, sarcina si sederea prelungita pe scaun.

Hemoroizii sunt, in principal, de doua tipuri – interni sau externi.

Dupa cum sugereaza termenii, hemoroizii interni se dezvolta in interiorul rectului, iar hemoroizii externi se afla chiar sub pielea din jurul anusului.

Simptomele hemoroizilor sunt cheagurile de sange sau umflaturi in jurul anusului, sangerari in timpul scaunelor, iritatii in apropierea regiunii anale si senzatia de scaun chiar si atunci cand nu exista.

Necontrolati si netratati prea mult timp, hemoroizii pot duce la complicatii cum ar fi pierderea cronica a sangelui, moartea tesuturilor din jurul anusului si chiar la cancer anal sau colorectal. Din fericire, nu este dificil sa tratati hemoroizii si sa ameliorati simptomele cu ingrediente simple, naturale.

Aloe Vera

Aloe Vera este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale pentru tratarea hemoroizilor. Proprietatile antiinflamatorii si terapeutice ale Aloe Vera ajuta la reducerea iritarii. Aloe Vera poate fi utilizata atat pentru hemoroizii interni cat si externi. Pentru tratarea hemoroizilor externi, aplicati un pic de gel de Aloe Vera in zona anusului si masati incet. Acest remediu simplu va usura durerea si va linisti senzatia de arsura.

Sucul de lamaie contine diferite substante nutritive care va pot elibera de hemoroizi prin intarirea capilarelor si a peretilor vaselor de sange. Inmuiati o bucata de bumbac in suc proaspat de lamaie si aplicati-o pe zona afectata. Initial, va exista o furnicatura usoara sau o senzatie de arsura, dar in scurt timp va urma usurarea durerii.

Uleiul de migdale, cunoscut pentru proprietatile sale de absorbtie, este utilizat in principal pentru tratamentul hemoroizilor externi. Inmuiati o bucata de bumbac in ulei de migdale si aplicati-o pe zona afectata. Uleiul va hidrata si usura inflamatia si va reduce senzatia de arsura si mancarime din si in jurul anusului. Faceti acest lucru de mai multe ori pe zi.

Incepeti sa consumati produse din cereale integrale daca suferiti de hemoroizi. Produsele din cereale integrale contin o cantitate mare de fibre, care sunt foarte eficiente in ameliorarea simptomelor cauzate de hemoroizi.

Show Comments

Comments are closed.