Trei orase din Romania care trebuiesc vizitate

promovare firme

Romania este si va fi multa vreme o tare subapreciata. Motivele pentru care lucrul asta se intampla sunt nenumarate, incepand cu lipsa de interes a autoritatilor de a populariza ceea ce merita cu adevarat facut cunoscut, continuand cu atitudinea generala a poporului roman, obisnuit cu un regim comunist in care se angaja sa faca absolut totul pentru populatie, limitand astfel puterea de decizie individuala. In pofida acestor lucruri, iata ca exista o serie de atractii turistice in Romania ce ar trebui vizitate macar odata in viata. De altfel, in Romania exista orase intregi ce ar trebui incluse in circuitul turistic mondial. Trei dintre aceste orase se gasesc in Transilvania si poarta numele de Brasov, Sibiu si Cluj-Napoca.

Brasov

Se spune ca la Brasov se vorbeste cea mai curata limba romaneasca, sau cel putin asa sustin locuitorii acestui oras din centrul Romaniei. Cu o istorie bogata, Brasovul, orasul de la poalele Tampei, se lauda cu un vast buchet de oferte turistice destinate tuturor buzunarelor dar si gusturilor. Potrivit atat pentru excursii de familie cat si pentru tineret, intrucat este, la ora actuala unul dintre cele mai moderne orase din Romania, Kronstadt-ul, asa cum i se mai spune de catre locuitorii de etnie germana, reprezinta destinatia ideala de vacanta. In Brasov se pot vizita: Piata Sfatului, Turnul Alb, Turnul Negru, Strada Sforii, Biserica Neagra, Terasa Bervedere de pe Varful Tampa.

Sibiu

Denumit Capitala Europeana in anul 2007, Sibiu este, de asemenea unul dintre cele mai vechi si falnice orase transilvanene. Locuit indeosebi de etnici germani, se remarca prin curatenia si tenacitatea cu care au fost prezervate cladirile vechi ale orasului. Anual, in Sibiu sunt organizate evenimente culturale nenumarate, printre acestea, spectacole de teatru, festivaluri de muzica traditonala, festivaluri de muzica gothic si rock (asemenea Artmania), lansari de carte si expozitii de pictura. Atunci cand te afli in Sibiu, nu trebuie sa ratezi: Mezeul Brukenthal, Filarmonica de stat, Muzeul Astra in aer liber, Piata Mare, Piata Mica, Turnul Dulgherilor, Casa Haller si Turnul Sfatului.

Cluj-Napoca

Fiind cel mai nordic oras din cele trei mentionate, Cluj Napoca nu numai ca este unul dintre cele mai frumoase si ingrijite orase din tara noastra, insa ofera posibilitati felurite tinerilor ce vor sa isi croiasca un viitor, atat datorita centrului universitate de mare anvergura, Babes-Bolyai, cat si a investitorilor detinatori de multinationale ce au trasformat Clujul dintr-un oras banal transilvanean, intr-o adevarata Mecca a locurilor de munca bine platite. De vizitat in Cluj: Cetatuia, statuia lui Matei Corvin, Biserica Sf. Mihail, Muzeul de Etnografie, Gradina Botanica, Muzeul de Paleontologie, etc.

Close Comments

Comments are closed.