Tratarea unui dinte rupt

Oricine poate experimenta ruperea unui dinte: un copil care merge pe bicicleta, un tanar care joaca baschet sau un adult care mananca o bomboana tare. Este una dintre cele mai frecvente leziuni dentare si, din fericire, este una dintre problemele cel mai usor de tratat. Exista mai multe moduri in care un dinte rupt poate fi tratat, in functie de cat de mare este ruptura. Dar, mai intai, iata cateva lucruri care ar trebui facute imediat dupa accident.

Daca este posibil, salvati orice bucatica de dinte si duceti-o la cabinetul stomatologic in care incepeti lucrarea de reabilitare a dintelui. Daca copilul are dureri, ati putea incerca sa-l incurajati sa clateasca gura cu solutie salina si sa-i administrati un calmant bland, dupa care programati imediat o consultatie la stomatolog.

In multe cazuri, o fisura mica pana la moderata poate fi reparata printr-o procedura numita legare. Legarea are la baza folosirea diferitelor substante pentru a inlocui structura dentara lipsa. Materialele de lipire sunt numite rasini compozite, deoarece contin un amestec de plastic si sticla, care adauga rezistenta si transluciditate. Acest compozit se leaga sau devine una cu restul dintelui.

Rasinile compozite pot rezolva o multime de probleme ale dintilor pentru ca vin intr-o varietate de culori care imita nuantele naturale ale dintilor. Cand lipirea este completa, poate fi imposibil de distins dintele natural de dintele reparat. Desi, in timp, nu dureaza foarte mult, este solutia cea mai eficienta pana apar dintii permanenti. De asemenea, este o solutie deosebit de buna pentu adolescentii care, de multe ori, trebuie sa astepte pana cand dintii se maturizeaza pentru a alege un tip permanent de restaurare dentara.

Aceasta procedura poate fi realizata, de obicei, intr-o singura vizita la cabinetul stomatologic. In primul rand, suprafata dintelui poate fi usor modificata pentru a taia zona cioplita necorespunzator. In continuare, zona va fi curatata astfel incat sa nu aiba reziduuri, iar rasina aplicata sa adere perfect. Se va folosi o lumina speciala care va intari stratul aplicat, dupa care medicul va da o forma potrivita in functie de dintii naturali.

Clinica stomatologica pentru copii | www.StomatologieCopiiSector3.ro

Daca sunteti in cautarea unui dentist pentru copii care sa rezolve atat probleme simple, cat si mai complicate, accesati www.stomatologiecopiisector3.ro si veti putea face programare la clinica stomatologica pentru copii, Dental Crown Health. Echipa medicala este special pregatita pentru lucrul cu cei mici, asa ca nu ar trebui sa va faceti griji!

Show Comments

Comments are closed.