Traditii legate de ziua de nastere

Nimic nu determina un om sa-si analizeze viata decat o zi de nastere. Ziua de nastere este momentul in care ne gandim la modul in care am petrecut timpul, in ce ne-am angajat sa facem, in ce am investit si ce am putea face mai bine in anul urmator. Pentru unii, este un moment neplacut, insa cei mai mult pornesc cu forte proaspete spre un nou an. Exista cateva traditii legate de ziua de nastere menite sa inveseleasca si sa binedispuna.

Una dintre cele mai raspandite traditii de ziua de nastere implica suflatul lumanarilor. De obicei, pe tort trebuie asezate atatea lumanari cati ani implineste sarbatoritul. Mai nou exista lumanari in forma de cifre, totul fiind mult simplificat. In timp ce sarbatoritul sufla in lumanari trebuie sa-si puna o dorinta. Daca a reusit sa le stinga pe toate dintr-o singura respiratie, dorinta se va implini, atat timp cat dorinta va ramane secreta. Evident, acest lucru devine din ce in ce mai greu de realizat odata cu trecerea anilor deoarece an de an se mai adauga cate o lumanare, deci este nevoie de multa putere pentru a creste sansele de succes.

Desi este o traditie periculoasa, mai ales in cazul copiilor mici, este foarte distractiv ca in blatul sau umplutura tortului sa se ascunda mici comori. Cel care gaseste comoara, de obicei o bijuterie, va avea parte de noroc. Se spune ca daca bijuteria este gasita de o persoana necasatorita, aceasta se va casatori curand, daca este casatorita, va avea noroc in toate. O alta traditie presupune adaugarea unui ban in amestec inainte de coacere. Oricine gaseste banul va ajunge bogat.

In lume sunt mult mai multe traditii legate de ziua de nastere si de tort, insa acestea se modifica si se adapteaza an de an in functie de ceea ce isi doreste sarbatoritul. Insa pentru a sarbatori cum se cuvine orice sarbatorit are nevoie de un tort, fie pentru a putea sufla in lumanari, fie pentru a cauta banutul aducator de noroc.

Cofetaria online eTorturi.ro

Cofetaria online eTorturi.ro sta la dispozitia tuturor celor care doresc sa sarbatoreasca autentic cu oferte de tort personalizat pentru copii si pentru oricine altcineva. Pentru cel mai bun tort la comanda in Bucuresti, accesati https://etorturi.ro/ si veti gasi sute de modele si compozitii din care sa alegeti varianta care va place!

Close Comments

Comments are closed.