Top 5 orase din Polonia care merita vizitate

Polonia este un stat european cu o istorie bogata – frumos si confortabil, dar in acelasi timp, modern in stil european – aceasta este o tara in care turistii isi doresc sa revina.

  • Varsovia

Este capitala si unul dintre cele mai mari orase din Polonia, care a supravietuit vremurilor dificile. Combina ritmul modern de viata inerent unei metropole uriase si ecourile antichitatii si traditiile culturale ale orasului antic.

Case cu acoperis de tigla si zgarie-nori moderni, monumente istorice si capodopere arhitecturale in stil Art Nouveau coexista perfect intre ele.

Cele mai multe atractii sunt situate in orasul vechi – acesta este cartierul istoric al Varsoviei unde turistii se pot bucura de viata culturala a orasului – aici au loc concerte, sarbatori si festivaluri.

  • Cracovia

Pe malul Vilsei, la poalele Muntilor Carpati, se afla unul dintre cele mai frumoase si mai vechi orase din Polonia – Cracovia. Spre deosebire de Varsovia, Cracovia nu a fost foarte deteriorata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, de aceea monumentele culturale istorice s-au pastrat aproape in forma lor originala.

  • Gdansk

Gdansk este cel mai frumos oras din nordul Poloniei, cel mai important port din Europa la Marea Baltica. Aici turistii pot admira frumusetea si maretia arhitecturii antice.

Centrul pietei este decorat cu cea mai frumoasa cladire istorica – Primaria, care a fost construita in stil gotic la inceputul secolului al XVI-lea. Inaltimea turnului ajunge la 81 de metri, din varful acestuia vizitatorii au parte de privelisti uluitoare ale orasului.

  • Poznan

Poznań este un oras de pe raul Warta din vestul Poloniei. Centrul administrativ al Voievodatului Poloniei Mari si prima capitala a Poloniei. Cel mai bogat, mai dezvoltat si modern oras din tara, dar, in ciuda acestui fapt, si-a pastrat originalitatea si aspectul vintage. Principalele atractii ale orasului sunt: ​​Castelul Regal, Insula Tumsky, Piata Veche.

  • Lublin

Un oras antic din nordul Poloniei. Pana in 1945, Lublin a fost capitala temporara a Poloniei, acum este adesea numita Cracovia mica. Cele mai multe dintre obiectivele turistice sunt concentrate in Orasul Vechi, unde se pot vedea monumente arhitecturale si istorice care s-au pastrat inca din secolele XIII-XIV.

Close Comments

Comments are closed.