Tipuri de urgente stomatologice

Urgentele dentare sunt destul de inspaimantatoare si de multe ori, dureroase. Tratamentul rapid este aproape intotdeauna necesar pentru ameliorarea durerii si cresterea sanselor de supravietuire a dintilor.

Uneori, dintii fracturati de traume sau prin muscarea unui obiect dur. In alte cazuri, plombele, coroanele si alte lucrari se pot deteriora. Daca apare durerea, este esential sa programati o intalnire cu dentistul, cat mai curand posibil. Durerea cauzata de urgentele dentare, aproape intotdeauna, se inrautateste fara tratament.

Urgente stomatologice – Elveto Dent

Printre tipurile de situatii ce intra in categoria de urgente stomatologice se numara dintele avulsionat. In acest caz este importanta consultarea imediata a medicului. Cand dintele paraseste alveola, tesuturile, nervii si vasele de sange sunt deteriorate. Daca dintele poate fi pus la loc in decurs de o ora, exista sansa ca tesutul sa creasca pentru a sprijini dintele din nou.

O alta problema este legata de coroana sau o plomba ce cad in timpul mesei. Cand se intampla acest lucru, dintele afectat poate fi extrem de sensibil la schimbarile de temperatura si presiune. Coroanele devind de obicei mobile atunci cand dintele sufera modificari. Leziunile provocate de carii determina modificari ale formei dintelui, ceea ce inseamna ca coroana nu mai este potrivita. Daca se intampla sa pierdeti o coroana, pastrati-o intr-un loc racoros si sigur si programati o vizita la dentist.

Dintii sunt puternici, dar raman vulnerabili la fracturi si fisuri. Uneoir, fracturile sunt oarecum nedureroase, dar este posibil ca durerea sa fie extrema daca fractura se extinde pana la radacina. Acestea pot avea mai multe forme, dar sunt cauzate, de obicei, de traume, bruxism sau de incercarea de a efectua manevre nepotrivite cu ajutorul dintilor. Daca un dinte a fost fracturat sau crapat, nu exista alta posibilitate decat sa apelati la un stomatolog cat mai curand posibil.

Atunci cand va confruntati cu o situatie urgenta, este important sa sunati imediat medicul dentist si sa programati o consultatie. Intre timp, utilizati o compresa rece si medicamente fara prescriptie medicala pentru a usura durerea. Medicul stomatolog va repozitiona dintele stabilizandu-l, iar daca starea este mult mai grava, atunci se va interveni in conformitatea cu situatia in care se afla pacientul.

Clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent, ofera servicii stomatologice de urgenta. Accesati www.cabinetstomatologicsector2.ro pentru detalii si oferte!

Close Comments

Comments are closed.