Tipuri de ingrasaminte si caracteristicile lor

Solul este incarcat cu substante nutritive intr-o forma pe care plantele o pot folosi. Acesta contine o multime de materii organice si alte minerale care provin din corpurile moarte ale viermilor si a altor animale. Avand asemenea ingrasaminte, solul devine sanatos, frumos si productiv, numai bun pentru dezvoltarea plantelor si semintelor.

Nutrientii solului pot fi naturali sau chimici, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale. Important este ca alegerea sa fie facuta in functie de nevoile solului. A spune despre un ingrasamant ca este organic, inseamna ca produsul este minim procesar, nutrientii fiind in forma lor naturala, nerafinati. Acesta se obtine din deseuri de plante sau animale. Cele mai naturale ingrasaminte sunt, evident, gunoiul de grajd, compostul si pulbere de oase. Gunoiul si compostul sunt minim procesate, iar pulberea de oase este prelucrata in fabrica.

Ingrasamintele anorganice sau chimice sunt niste ingrasaminte procesate. Acest lucru inseamna ca se extrag toate substantele nutritive din ingrasamintele naturale ca petrolul, solul sau rocile, dupa care acestea sunt readaugate in anumite proportii dupa anumite formule.

Cea mai importanta caracteristica a ingrasamintelor chimice este aceea ca nutrientii adaugati sunt in stare pura. In natura ei nu exista si nu actioneaza asa, ci combinati si mult diminuati. Acesta este motivul pentru care legumele tratate anorganic sunt mari si aspectuoase, rezista mult si nu au gustul specific celor tratate cu ingrasaminte naturale.

Stim cu totii ca ingrasamintele organice sunt cele mai bune si sanatoase pentru plante si mai apoi pentru oameni, insa folosindu-le, producatorii de fructe si legume nu pot avea o evidenta clara a productiei pentru ca si cantitatea de nutrienti care ajunge la planta este necunoscuta. Acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai multi apeleaza la ingrasamintele sintetice. Controlul deplin asupra a ceea ce primeste planta si controlul productiei, ii determina pe tot mai multi sa aleaga sinteticul in favoarea naturalului.

Magazin de pesticide | regalfermierul.ro

magazin de pesticide

Pentru oricine doreste ingrasaminte chimice complexe sau organice, dar si alte echipamente pentru gradinarit, Regal Fermierul este un magazin din care oricine poate achizitiona cele necesare la un pret bun. Accesand https://www.regalfermierul.ro/ puteti fi intotdeauna la curent cu ce mai apare nou in acest magazin de pesticide, seminte si alte produse menite sa faciliteze productia agricola!

Close Comments

Comments are closed.