Ti-ai deschis un magazin online? Iata de ce ai nevoie si de un sistem ERP pentru distributie!

Rolul pe care l-a dobandit internetul in viata oamenilor este unul extrem de important, acesta fiind utilizat pentru desfasurarea a diferite tipuri de activitati, de la entertainment si activitati profesionale, la comunicare la distanta si shopping online. Cum in ultimii ani, cumparaturile online au cunoscut o crestere substantiala, aproape orice fel de activitate comerciala este prezenta si pe internet, pentru a fi mai aproape de clientii sai.

Prin urmare, in timp ce unele magazine si-au dezvoltata activitatea atat in offline, cat si in online, unele afaceri s-au dezvoltat preponderent in mediul online. Indiferent insa de tipul produselor comercializate, un sistem ERP pentru distributie este necesar pentru ca acestea sa poata ajunge la clienti intr-un timp cat mai scurt si sa nu existe probleme cu privire la stocuri.

Solutiile ERP ajuta companiile de distributie sa gestioneze procesele, inclusiv controlul stocurilor, procesarea comenzilor, contabilitatea, relatiile cu clientii, lantul de aprovizionare, vanzarile si managementul financiar, pentru a asigura sincronizarea si colaborarea cu toate partile interesate in vederea luarii eficiente a deciziilor. Prin urmare, principalele functionalitati ale unui sistem ERP sunt:

  1. Gestionarea stocurilor

Gestionarea stocurilor este intotdeauna o prioritate de top pentru companiile de distributie si chiar cele din retail. Capacitatea de a prognoza cu exactitate cererea clientilor este esentiala pentru a gestiona eficient stocurile si a anticipa nevoile de productie, iar un sistem ERP cum este cel de la AttoSoft.ro ofera o imagine de ansamblu cu previziuni flexibile care pot fi ajustate pentru a reflecta nevoile reale. Acesta ajuta la gestionarea costurilor de pastrare a stocurilor, la planificarea cererii si la gestionarea ciclului de viata al produselor.

Sistem ERP pentru distributie | Solutii ERP | AttoSoft.ro

Sistem ERP pentru distributie

  1. Rata de livrare a comenzilor

Atunci cand se specifica unui client ca un anumit articol va fi livrat pana la o anumita data, este important sa se respecte acest angajament, pentru care articolele trebuie sa fie in stoc si gata de livrare. O solutie ERP poate contribui la reducerea timpul de la comanda la livrare, determinand cu exactitate timpii de expediere si logistica.

  1. Retururi datorate erorilor de expediere si articolelor defecte

De asemenea, este necesar sa existe o evidenta a articolelor returnate din cauza erorilor de expediere sau a defectelor, solutiile ERP fiind un instrument foarte eficient pentru oferi o mai buna intelegere a ceea ce functioneaza bine si a ceea ce nu functioneaza.

Close Comments

Comments are closed.