Testarea auzului cu ajutorul audiometrului

Anual, tot mai multi oameni sunt afectati de pierderea auzului. La nivel mondial, mai multe persoane isi pierd auzul decat sunt afectate de Parkinson, Alzheimer, epilepsie, diabet si alte boli. Chiar daca imbatranirea este o cauza a pierderii auzului, nu numai persoanele in varsta sufera de aceasta problema. Copiii, adolescentii si adultii tineri pot prezenta, de asemenea, semne de pierdere a auzului, semne care se pot agrava in timp. Impreuna cu imbatranirea, zgomotul puternic este una din cauzele principale ale surditatii, iar conditiile genetice, medicamentele si infectiile pot contribui si ele.

Partea rea este ca oamenii isi dau seama destul de tarziu ca isi pierd auzul, mai ales copiii, tocmai de aceea, in unele maternitati din Romania s-a dezvoltat un program de screening audio pentru nou nascuti, program menit sa descopere la timp deficientele de auz pentru a se putea interveni cat mai curand in recuperarea acestuia.

Testarea auzului se face cu ajutorul unui dispozitiv numit audiometru. Pacientului ii sunt puse in ureche niste casti prin care aude sunete. In cazul audiometrelor vechi, pacientul trebuia sa semnaleze cand auzea tonurile transmise, insa noua tehnologie, de o precuzie extraordinara, inregistreaza automat daca urechea percepe sau nu, toate sunetele emise. Datorita evolutiei tehnologiei este posibila si evaluarea auzului bebelusilor si copiilor care nu pot colabora deloc cu medicul examinator.

Pe site-ul www.ecomedical.ro puteti cumpara audiometre de screening si timpanometre Oscilla. Acestea au un aspect modern cu operare facila. Carcasa este din aluminiu si functioneaza drept protectie in calea interferentelor electromagnetice. Calibrarea dispozitivului poate avea loc si in lipsa unei camere izolate fonic. Intensitatea sunetelor este de la -10 dB la 90 dB in pasi de 5 dB, iar tonul este pulsat. Majoritatea audiometrelor disponibile au o greutate cuprinsa intre 600-1000 grame si accesorii precum casti, adaptor si comanda de raspuns pacient, incluse. Pretul audiometrului poate varia in functie de seria de fabricatie si modelul ales, evident, modelele vechi fiind mai ieftine decat cele noi care au incluse softuri de testare automata sau teste precum 20dB random test, standard Hugson, Westlake.

Intrucat gama de produse este variata, la magazinul EcoMedical sunt disponibile si ecografe de vanzare, electrocardiografe, dar si consumabile si ustensile de laborator!

Close Comments

Comments are closed.