Suferi de alveolita? Nu mai astepta si fa-ti o programare la dentist!

In general, alveolita poate fi definita ca fiind un proces inflamator care afecteaza osul alveolar. Osul alveolar este acea parte a osului maxilarului care sustine dintele. Mai mult, osul alveolar inconjoara radacina elementelor dentare prin intermediul ligamentului parodontal. Cei care sufera de alveolita, pot merge la Plaza Dent, pentru a fi consultati de un dentist in Drumul Taberei. Site-ul acestei clinici stomatologice, PlazaDent.ro, ofera informatii despre aceste urgente stomatologice.

Alveolita nu este altceva decat o complicatie care poate aparea din cauza unei extractii dentare. Este un eveniment relativ rar, care in mod normal se manifesta in contextul extragerii molarilor. De aceea, dupa extractie se recomanda evitarea tutunului si consumul de alcool. Aceasta inflamatie poate fi insotita de umflaturi, sangerari si durere. Cu astfel de simptome ajung unii pacienti la urgente stomatologice in sector 6, la Plaza Dent.

Doar un procent foarte mic – aproximativ 2% pana la 5% dintre oameni – dezvolta alveolita dupa extractia dintilor. La cei care o au, totusi, alveolita dentara poate fi inconfortabila. Din fericire, este usor de tratat.

Cum poate fi tratata alveolita de un dentist de la clinica din Drumul Taberei, Plaza Dent?

In ciuda durerii destul de mari, alveolita poate fi tratata usor de un medic stomatolog. Tratamentul este realizat pentru a determina sa dispara orice durere si, prin urmare, incurajeaza si permite revenirea la activitatile zilnice normale, contribuind la bunastarea psihofizica generala a individului, care influenteaza foarte mult vindecarea.

Alveolita se poate vindeca si de la sine, dar cursul ei natural va fi dureros, iar simpla administrare de analgezice si antiinflamatoare va atenua simptomele doar temporar. Uneori medicamentele fara prescriptie nu sunt suficiente pentru ameliorarea durerii.

Dentist in Drumul Taberei | urgente stomatologice in sector 6 | PlazaDent.ro

dentist in Drumul Taberei

Tratamentul consta intr-un chiuretaj atent si o curatare precisa a alveolei afectate. Daca este necesar, pacientul va fi supus anesteziei locale. Medicul dentist va aplica apoi un medicament antialgic si analgezic direct la nivel alveolar. Pacientul va observa imediat o imbunatatire.

Terapia pentru tratarea acestei afectiuni include indepartarea eventualelor depozite care s-au acumulat in cavitate si clatiri zilnice ale alveolei afectate cu clorhexidina, rifamicina sau solutie salina.

Close Comments

Comments are closed.