Solutii pentru functionarea lenta a conexiunii Wi-Fi

Experimentati functionarea lenta a conexiunii Wi-Fi? Daca raspunsul la aceasta intrebare este unul pozitiv, s-ar putea ca echipa IT-SH sa aiba cateva solutii pe care le puteti incerca pentru a imbunatati experienta.

Intai de toate, IT-SH este un magazin online din care puteti achizitiona diverse echipamente de birou, precum calculatoare, laptopuri, servere, imprimante second hand si nu numai. Toate aceste dispozitive se pot conecta Wi-Fi, insa ce se intampla cand conexiunea este slaba?

Daca nu aveti o conexiune buna, este posibil sa nu fie routerul vinovat, ci locatia acestuia. In special, daca locuiti intr-o casa cu etaj, iar routerul este situat la etaj sau chiar in mansarda si incercati sa utilizati internetul in timp ce sunteti la parter, cu siguranta nu va functiona prea bine si ar fi timpul pentru a muta locatia routerului. Alteori, Wi-Fi-ul lent poate fi legat de un router vechi care necesita inlocuire. Dar pentru a afla adevarata cauza a functionarii defectuoase puteti urma cateva sfaturi!

Prima recomandare ar fi sa conectati un cablu ethernet in router si sa efectuati un test de viteza. Uneori va puteti gandi ca Wi-Fi-ul este lent, cand, de fapt, conexiunea la internet ar putea fi fizic lenta. Daca descoperit ca viteza este lenta, ar trebui sa discutati cu un reprezentant al furnizorului de internet. Acesta va face recomandari in functie de tipul conexiunii.

Calculatoare, laptopuri, servere second hand, imprimante second hand si nu numai | www.it-sh.ro

servere second hand

In al doilea rand, verificati viteza pe mai multe dispozitive in anumite parti ale casei. De exemplu, daca routerul este la etaj si sunteti cu laptopul jos pe canapea si constatati ca nu are viteza dorita, duceti laptopul mai aproape de router si vedeti daca are aceeasi viteza. Daca internetul are o viteza mai buna cand este aproape de router, cel mai probabil routerul nu transporta corect semnalul in toate zonele casei.

Toate dispozitivele care se afla in preajma pot interfera cu semnalul router-ului si il pot opri, motiv pentru care ideal al fi ca in calea acestuia sa nu stea nimic. Daca doriti dispozitive mai performante, routere sau servere second hand, calculatoare, laptopuri sau imprimante, nu trebuie decat sa accesati www.it-sh.ro si sa comandati ce considerati ca vi se potriveste!

Close Comments

Comments are closed.