Situatii in care nu este posibila pornirea unor calculatoare second hand

Din fericire, varianta posibilitatii achizitionarii unor calculatoare sh este extrem de benefica din punct de vedere financiar pentru utilizatorii care pun pret pe fiabilitate si pe rezistenta, nu neaparat pe brand. Calculatoarele second hand, sau la mana a doua asa cum sunt cunoscute de catre cumparatori sunt la fel de performante ca si cele noi si nu se strica repede, asa cum s-ar putea crede datorita pretului chiar si de cateva ori mai mic decat cel al calculatoarelor noi.

Cu toate acestea, utilizatorii de calculatoare sh se pot confrunta cu situatia in care dispozitivul nu mai porneste din diferite motive, iar specialistii It-Sh.ro le ofera explicatii si sfaturi pertinente in acest sens.

Situatia 1: becurile sunt aprinse la calculatoare second hand, dar acestea nu pornesc din butonul power

Utilizatorii de calculatoare sau laptopuri second hand trebuie sa verifice cu atentie cablul de alimentare si sa vada daca au curent in priza sau in prelungitor, deoarece sunt si situatii in care un alt membru al familiei a umblat la prelungitor si utilizatorii calculatoarelor pot avea surprize in acest sens.

Daca totul este in regula din punct de vedere al cablului de alimentare si al prizei si prelungitorului, atunci utilizatorii trebuie sa soata cablul de alimentare din computer si sa apese pe butonul power. Condensatorii din sursa pot cauza aceste simptome. Dupa aceasta operatiune, se reintroduce cablul si se reporneste calculatorul.

Laptopuri second hand | Calculatoare sh | It-Sh.ro

laptopuri second hand

Situatia 2: calculatoarele au led-urile aprinse si atat

In acest caz, cel mai probabil este vorba despre o problema de conectivitate intre calculator si monitor. Se mai poate intampla si ca monitorul sa nu fie alimentat sau sa fie inchis, lucru care trebuie verificat cu atentie.

Laptopurile care sunt eficientizate pentru consumul de energie si folosesc hibernarea sau sleep-ul sau modul de intrare in low energy a procesorului pot avea probleme la deschidere tocmai din aceste cauze. Utilizatorii trebuie sa tina apasat butonul de power mai multe secunde si sa il reporneasca asa cum o fac de obicei.

Close Comments

Comments are closed.