Sfaturi pentru tratamentele orale din timpul sarcinii

Majoritatea medicilor stomatologi de la o clinica stomatologica copii sau de la acest cabinet stomatologic copii vor avea grija ca tratamentul oral din timpul sarcinii sa nu aiba cauze negative asupra mamei purtatoare de sarcina sau asupra copilului acesteia.

Insa inainte de vizita la medic, ca viitoare mamica, trebuie sa te interesezi de toate aspectele lucrarilor dentare din timpul sarcinii.

In prezent, exista studii contradictorii despre posibilele efecte adverse, ale medicamentelor folosite in timpul lucrarilor sau durerilor dentare, asupra copilului in curs de dezvoltare al sarcinii. Lidocaina este medicamentul cel mai frecvent utilizat pentru lucrari dentare, care reuseste sa ofere o anestezie locala buna si eficienta si nu traverseaza placenta dupa administrarea acestei solutii. Daca este necesara interventia chirurgicala dentara, cantitatea de anestezie administrata trebuie, totusi, sa fie cat mai mica, dar suficienta pentru a va putea oferi confortul necesar pe timpul interventiei. Insa daca aveti dureri mari, puteti solicita solutii de anestezie suplimentare. Este necesar in primul rand sa nu va creasca nivelul de stres, pentru a va simti confortabil atat dumneavoastra, cat si pruncul.

Un alt aspect asupra caruia se discuta in medicina de specialitate este prevenirea si tratarea infectiilor prin utilizarea de antibiotice, cum ar fi penicilina, amoxicilina, care sunt etichetate in categoria B de siguranta a utilizarii pe timpul sarcinii si pot fi prescrise de catre medicul dentist.

Insa dintre toate acestea, razele X sunt subiectul cel mai discutat. Examinarea anuala a danturii presupune uneori folosirea de raze X pentru indentificarea cariilor ascunse, insa pe timpul sarcinii aceasta examinare ar trebui intrerupta sau folosita numai in cazurile de urgenta, pentru a nu dauna sarcii dumneavoastra.

Close Comments

Comments are closed.