Sfaturi pentru ingrijirea acneei si punctelor negre

Schimbarile la nivelul pielii sunt o parte naturala a anilor de adolescenta. In aceasta perioada, tinerii trebuie sa se confrunte cu pielea grasa, cosuri si puncte negre, ceea ce poate fi o sarcina dificila.

In cele ce urmeaza, sunt prezentate 5 modalitati de a avea grija de pielea cu probleme.

1) Spalarea fetei de doua ori pe zi. Este important sa se curate fata o data dimineata si o data seara, cu un produs de curatare care contine acid salicilic. Astfel, se elimina excesul de ulei, bacterii si alte impuritati, fiind deosebit de importanta si atunci cand urmeaza sa fie purtat un machiaj.

2) Exfolierea pielii. Procesul de exfoliere indeparteaza pielea moarta. Acest lucru ajuta la prevenirea porilor sa fie infundati, unul dintre principalii vinovati ai aparitiei cosurilor si punctelor negre.

3) Panza de curatare faciala. Daca se fac exercitii sau se practica vreun sport, se recomanda sa se faca o curatare rapida cu o panza de curatare faciala.

4) Curatarea in exces nu este buna. Adevarul este ca spalarea fetei de multe ori poate afecta pielea, astfel, este favorizata si aparitia cosurilor. Este indicat spalarea de cel mult trei ori pe zi.

5) Hidratarea. S-ar putea sa nu se inteleaga scopul aplicarii unui hidratant la rutina zilnica daca tenul este afectat de cosuri si puncte negre. Dar, de fapt, aceste creme hidratante ajuta la echilibrarea tonusului pielii. Se recomanda incercarea unui hidratant usor, fara ulei, de doua ori pe zi. Un hidratant cu protectie SPF cu spectru larg este, de asemenea, cea mai buna solutie pentru a preveni daunele provocate de soare.

Aceste sfaturi au fost puse in aplicare de multe femei, iar concluzia lor a fost ca o rutina de ingrijire zilnica a tenului ajuta la prevenirea eruptiilor sau inperfectiunilor viitoare. Asadar, se recomanda o atentie deosebita asupra pielii prin stabilirea unei rutine simple pentru a ajuta la mentinerea aspectului sanatos si a unui ten ferm si stralucitor pentru anii urmatori.

Close Comments

Comments are closed.