Sfaturi pentru amenajarea camerei copilului

Parintii sunt responsabili de amenajarea unui spatiu prietenos si atragator pentru copii. Cei mici trebuie sa se simta bine in propria camera, sa aiba suficient loc pentru a-si desfasura activitatile de zi cu zi si, in acelasi timp sa aiba un sentiment de independenta. Pentru a putea amenaja aceasa incapere cu succes, mamele si tatii trebuie sa tina cont de cateva elemente, iar acestea sunt descrise in randurile ce urmeaza!

Peretii

Pentru inceput, parintii trebuie sa aiba in vedere faptul ca peretii trebuie sa aiba o culoare frumoasa, intr-o nuanta jucausa, pentru a crea un mediu interesant pentru cei mici. Verdele crud, galbenul si albastrul sunt doar cateva dintre exemplele pe care mamele si tatii le pot lua in considerare. In cazul in care isi doresc, insa ca peretii sa fie albi, de preferat este ca acestia sa fie pictati cu modele din desen animate sau cu motive florale, pentru a aduse un plus de culoare intregului spatiu.

Podeaua

Un alt aspect ce trebuie luat in considerare in timpul amenajarii camerei copilului  este podeaua. Indiferent daca aceasta este cu incalzire prin pardoseala sau nu, ea trebuie sa fie de calitate din punct de vedere al materialelor folosite, dar si interesanta din punct de vedere cromatic. Per ansamblu, podeaua trebuie sa se incadreze in ambientul dorit. Parintii pot opta pentru un crem deschis ori pentru o podea usor mai inchisa la culoare.

Ferestrele

Cat despre ferestre, parintii trebuie sa aleaga draperii colorate, vii, interesante, dar si calitative din punct de vedere al materialului. De exemplu, in magazine exista inclusiv modele cu personaje din desene animate sau cu modele florale. In functie de sexul copilului, mamele si tatii pot lua o decizie mult mai usor.

Patul

Nu in ultimul rand, patul trebuie sa fie potrivit pentru un copil. Modelele de o singura persoana sunt ideale, cel putin pana cand micutii ajung in perioada adolescentei. Mai mult, patul trebuie sa fie rezistent, indiferent daca este realizat pe cadru metalic sau pe cadru din lemn si trebuie sa fie suficient de spatios, astfel incat copilul sa se simta bine in timpul somnului!

Close Comments

Comments are closed.