Sfaturi pentru achizitionarea unei masini SH

Daca doriti sa cumparati o masina de ocazie, existand atatea optiuni, gasirea masinii potrivite poate fi o provocare. Asadar, am creat o lista de pasi pentru a va ajuta sa gasiti si sa cumparati o masina second-hand perfecta.

Pasul 1: Cat de mult va puteti permite?

O regula de baza: Daca luati un imprumut pentru a va plati masina, rata nu ar trebui sa depaseasca 20% din salariul lunar. Autovehiculele uzate vor avea nevoie din cand in cand de revizie: anvelope noi, intretinere si multe altele. Daca masina pe care intentionati sa o cumparati nu mai este in garantie, ar fi o idee buna sa aveti un fond pentru a acoperi orice reparatii neasteptate.

Pasul 2: Faceti o lista tinta a autoturismelor uzate dorite

Nu este un secret faptul ca exista masini uzate foarte bune. Dar ar putea costa ceva mai mult. Deci, daca doriti sa economisiti bani, luati in considerare mai multe marci. Va sugeram sa faceti o lista cu trei masini care sa va satisfaca nevoile si sa se incadreze in buget. Daca planuiti sa cumparati un vehicul care are mai putin de 5 ani, cautati unul care este certificat in prealabil. Vehiculele certificate au garantii pe termen lung, care sunt sustinute de producatorii de automobile, nu doar dealerul care le vinde. Reprezentantele francizate care vand aceleasi marci, dar noi, sunt singurele care pot vinde o masina certificata, de aceeasi marca.

Pasul 3: Verificati preturile

Preturile sunt determinate in mare parte de locul de unde cumparati. Veti gasi autoturisme second-hand si in magazine de autoturisme noi.

Pasul 4: Localizati masinile second hand din zona voastra

Pentru a gasi exact masina pe care o doriti, puteti sa va filtrati cautarea dupa mai multi factori, inclusiv kilometrajul masinii, pretul si caracteristicile acesteia, precum si distanta dealer-ului fata de zona in care va aflati. De asemenea puteti utiliza site-urile de autoturisme pentru a economisi timp.

Pasul 5: Verificati istoricul vehiculelor

Cu exceptia cazului in care cumparati masina de la un prieten apropiat sau membru al familiei care poate garanta istoricul, cereti un raport istoric al vehiculului dorit. Acesta este un pas esential. Daca masina pe care o cautati are un istoric rau, cu cat stiti mai repede, cu atat mai bine.

Close Comments

Comments are closed.