Sederea prelungita pe scaun si problemele asociate ei

Scaunul de birou si lucrul la calculator poate parea cel mai relaxant loc de munca din lume, dar este chiar contrariul. Acest obicei este foarte dur pentru intreg corpul care nu este obisnuit cu acest tip de lucru modern.

Sederea prelungita pe scaun este cunoscuta pentru faptul ca provoaca dureri de spate si influenteaza negativ circulatia, lucru care poate provoca afectiuni cardiovasculare. Utilizarea prelungita a tastaturii si mouse-ului poate duce la rigidizarea muschilor mainii, bratelor si gatului, precum si inflamarea articulatiilor sau a altor leziuni. Privitul prea mult timp la un ecran luminos poate provoca ochi uscati si dureri de cap. In cele din urma, munca de birou poate fi stresanta, poate izola individul de restul lumii, poate duce la depresie si anxietate. Cu alte cuvinte, munca de birou este mult mai nesanatoasa decat isi poate imagina orice necunoscator.

Sederea prelungita pe scaun afecteaza circulatia sangelui, spatele se afla intr-o tensiune constanta, exista o mare predispozitie spre a consuma alimente si bauturi nepotrivite si drept urmare, aceasta situatie contribuie la ingrasare, diabet, boli de inima si alte afectiuni. Cand statul pe scaun este absolut necesar, exista cateva cai de atac care sa sustina sanatatea si in acest caz. Pauzele frecvente, de cel putin 5 minute intr-o ora sunt un mod perfect de a va incuraja sa umblati si sa faceti miscare intre sesiunile de lucru, dar si inainte si dupa munca. Daca este posibil, cautati sa lucrati in timp ce stati in picioare, cel putin o vreme, apoi va asezati si tot asa.

Sunt calculatoarele si munca de birou rele pentru sanatate? Excesul in orice domeniu este rau, insa echilibru este cheia! Asadar, luati in calcul schimbarea pozitiei cat mai des, relaxarea, pauzele, miscarea, interactiunea cu persoanele din jur si nu in ultimul rand, exercitiile fizice de fiecare data cand aveti posibilitatea, indiferent de momentul in care va aflati. Uneori lucrurile pot decurge atat de urat, incat sa fie necesara recuperarea cu ajutorul unui ortoped sau kinetoterapeut, insa este de preferat a preveni asemenea situatii.

www.magazinulortopedic.ro | Cadre ortopedice si nu numai!

Desi nimeni nu-si doreste sa aiba nevoie, uneori utilizarea accesoriilor ortopedice precum un carucior rulant sau un cadru ortopedic de mers sunt necesare pentru ca recuperarea sa aiba rezultatul asteptat. Accesati https://www.magazinulortopedic.ro/ si descoperiti cele mai bune produse la cele mai mici preturi de pe piata din domeniu!

Close Comments

Comments are closed.