Sedarea constienta la medicul stomatolog

Din ce in ce mai multi oameni evita vizita la cabinetul medicului dentist din cauza fricii, anxietatii. Practic exista o teama a oamenilor de orice s-ar intampla in cadrul unui cabinet stomatologic din cauza tehnicilor rudimentare de acum cateva zeci de ani, dureroase, tratamentelor care implicau durere si chin. Chiar si o simpla extractie de dinte sau masea reprezenta o adevarata teroare. In ziua de azi, clinicile dentare moderne vin in sprijinul pacientilor care se tem de interventiile stomatologice si le ofera inhalosedare constienta, prin care peroxidul de azot si oxigenul, in combinatie, se absorb in plamani si in sistemul circulator, permitand relaxarea pe toata durata tratamentului, cu posibilitatea de a raspunde la stimuli si comenzi vocale. Tehnica de inhalosedare este folosita atat pentru tratamentele adultilor cat si pentru tratamentele copiilor.

Aceasta noua metoda are si unele avantaje: in primul rand, actioneaza rapid, pentru ca in maxim 20 de secunde gazul ajunge la creier si relaxarea apare in maxim 5 minute. Sedarea se elimina din organism foarte repede, fara a exista efecte de ameteala sau stari de rau. In plus, substantele nu sunt toxice, fiind perfecte pentru pacientii anxiosi dar si pentru cei cu afectiuni cardiovasculare, pulmonare, persoanelor ce sufera de epilepsii, boala Parkinson, afectiuni renale sau hepatice, sau de catre cei cu un reflex de voma exagerat.

Inhalosedarea este insa contraindicata pacientilor cu infectii ale tractului respirator superior, cu enfizem si bronsite, cu scleroze multiple, copiilor sub 5 ani si gravidelor aflate in primul trimestru de sarcina. Trebuie sa existe totusi un minim de cooperare intre pacienti si medici pentru ca si aceasta tehnica sa dea roade. Inhalosedarea este una din cele mai noi si mai eficiente metode de relaxare a pacientilor in cadrul unei clinici de stomatologie. Desi este folosita cel mai adesea pe pacientii mici, care nu au rabdare si nu sunt suficient de rezistenti in fata durerii si adultii sunt pacientii perfecti pentru aceasta tehnica moderna si care nu implica costuri foarte mari insa rezultatele sunt spectaculoase. Nu in ultimul rand, inhalosedarea este cea mai sigura si mai eficienta metoda de sedare care ii ofera atat adultului cat si copilului o experienta pozitiva pe scaunul medicului stomatolog, un raspuns clar si o atitudine relaxata in timpul tratamentului dentar. Fara dureri de cap la finalul interventiei, cu o stare de buna dispozitie si cu posibilitatea continuarii activitatilor zilnice fara probleme, inhalosedarea este tratamentul perfect!

Show Comments

Comments are closed.