Inainte de sfarsitul secolului al XVIII-lea, fermierii din intreaga lume cultivau campurile avute in proprietate cu cereale si le ingrijeau cu ajutorul plugurilor construite din lemn. In scopul prevenirii accentuarii uzurii utilajelor rudimentare, fierarii au placat zimtii utilajului cu benzi subtiri de fier.
Plugurile de lemn nou construite aveau asadar o durata mai mare de viata insa nu puteau fi produse in masa, iar reparatia acestora era greoaie pentru ca materialele utilizate nu erau standardizate in unele parti ale Europei. Numai procesul de turnare al fierului, care trebuia turnat in forme, forjat si apoi utilizat permitea duplicarea noilor concepte de pluguri adaptate mai multor sortimente de terenuri si soluri. In anul de gratie 1807, un agricultor inventator din New Jersey pe nume David Peacock, a patentat primul sau plug de succes, ce era format dintr-o cormana de fonta si fier forjat, iar cota de margine din otel a facut ca plugul sa fie usor de reparat.
Conceptul de piese standardizate, care puteau fi inlocuite pentru fabricarea de pluguri, a avut un mare succes in zonele populate de agricultori din Statele Unite ale Americii. Cativa ani mai tarziu, mai exact in anul 1814, inventatorul a adus unele imbunatatiri ale primului sau plug inventat cu sapte ani in urma. Acest lucru a facut ca plugurile din lemn sa fie inlocuite usor usor cu pluguri confectionate din metal, fermierii adoptand aceasta moda foarte repede.
Dupa patentarea acestei inventii, creatorul care deja avea tehnologia necesara producerii in masa a utilajului, i-a schimbat usor designe-ul in anul 1837. Un alt fermier din statul Illinois, pe nume John Deere Grand Ocolire a creat in anul 1838 un plug care reusea sa are terenurile aride si groase. Plugul lui Deere a avut o cormana din fier forjat, extreme de bine ascutita.
Cromix Prodcom Cluj – Furnizare piese de schimb
Astazi fermierii moderni se bucura de piese de tractoare ieftine oferite de cromix.ro. Compania ofera si servicii de reparatii tractoare.