Scriitori englezi si operele lor

De-a lungul timpului, Marea Britanie a dat lumii personalitati importante, insa in ceea ce priveste scriitorii a fost extrem de darnica. Din vechi timpuri pana in prezent, scriitorii englezi nu contenesc in a excela in ceea ce fac.

Virginia Woolf este o femeie care se naste pentru a scrie si o face bine. De-a lungul scurtei sale vieti a fost romanciera, eseista, povestitoae, ziarista, critic literar, editor si feminista convinsa. A scris proza, in special drama si a abordat diverse subiecte. Prin operele sale a criticat regimul de viata al momentului, incercand sa fie o voce a tuturor femeilor din acea vreme. Cele mai importante opere ale sale sunt ”Valurile”, ”Spre Far” ” Doamna Dalloway”, ”Anii”, ”Jurnalul unei scriitoare”.

Zadie Smith este o scriitoare britanica contemporana. Romanul ei de debut ”Dinti albi” a devenit imediat cel mai bine vandut si a castigat numeroase premii. Din 2010 ea este profesor la facultatea de scriere creativa din New York. Succesul cartilor sale este dat de uimitoarele povesti ale cuplurilor diferite din punct de vedere social, interrasial sau cultural. Stilul personal al acestei autoare este bazat pe dialoguri intense, pasiuni mistuitoare si naratiuni intense. Alte lucrari cunoscute sunt ”Despre frumusete” si ”Nord-Vest”.

Surorile Bronte, Charlotte, Emily si Anne creaza in operele lor niste personaje feminine puternice care lupta fara teama pentru convingerile lor, dar si pentru implinirea in dragoste. Cel ami cunoscut roman al celei mai in varsta dintre surori, Charlotte Bronte, este ”Jane Eyre”. Emily Bronte este cunoscuta pentru romanul ”La rascruce de vanturi”, iar Anne Bronte a scris ”Agnes Grey”.

Anticariat din Bucuresti | cumparcarti.ro

Daca aveti oricare dintre aceste opere literare, le-ati citit, v-ati bucurat de ele, v-au inspirat, dar nu va mai sunt de folos, ar fi timpul sa oferiti si altora ocazia sa aiba parte de ele in acelasi mod. Reprezint un anticariat si cumpar carti, asadar ceea ce veti vinde va ajunge pe maini bune! Accesand http://cumparcarti.ro/ veti descoperi modul in care cumpar carti si va veti dori o colaborare. Lucrarile pe care le vindeti vor ajunge Printre Carti, iar clientii fideli ai anticariatului se vor bucura de stocul reinnoit de care vor avea parte!

Close Comments

Comments are closed.