Sanatatea orala si bolile de inima

Persoanele cu boli de inima au nevoie de ingrijire speciala atunci cand vine vorba de ingrijirea dentara. Iata cateva sfaturi de luat in considerare inainte de a merge la dentist daca suferiti de una dintre urmatoarele conditii ale bolilor de inima:

– consultul stomatologic dupa atacul de cord: discutati cu medicul dumneavoastra cardiolog in privinta tratamentelor stomatologice si intrebati-l daca este cazul sa va prescrie medicamente anticoagulante, ce pot reduce sagerarea excesiva din timpul procedurilor de chirurgie orala. De asemenea, intrebati medicul dentist daca are la indemana oxigen si nitroglicerina pentru cazurile de urgenta medicala din timpul consultului.

– consultul stomatologic dupa stabilirea hipertensiunii arteriale: unele medicamente recomandate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pot cauza uscarea cavitatii bucale sau pot modifica receptorii de gust. De asemenea, pot bloca arterele prin care cavitatea bucala este hranita cu calciu, iar lipsa acestuia pot cauza inflamatia tesutului gingival si sa duca la dificultatea de a mesteca alimentele. De aceea va trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra dentist pentru cresterea frecventei sesiunilor de curatare profesionala a danturii

– anestezia dupa stabilirea hipertensiunii arteriale: in cazul in care procedura stomatologica necesita utilizarea anesteziei locale, intrebati medicul dentist daca solutia anestezica contine epinefrina. Epinefrina este un aditiv comun in cazul solutiilor de anestezie locala si aceasta poate duce la modificari cardiovasculare, inclusiv la dezvoltarea mai rapida a tensiunii arteriale in cazul anginei pectorale, a aritmiilor si a infarctului miocardic si, de aceea, trebuie utilizata cu prudenta.

Daca mergeti la dentist DrumulTaberei, atunci nu trebuie sa va faceti griji in privinta anesteziei, intrucat acest cabinet stomatologic din sectorul 6 detine ultima tehnica in materie de anestezie, folosind gazul ilariant care nu este daunator si nu are afecte secundare.

Close Comments

Comments are closed.