Iata o optiune gastronomica excelenta pentru un picnic indestulator. Pastele si branza feta folosite ca ingrediente sunt satioase, iar mazarea ofera vitamine cat cuprinde, pentru a se mentine oricine in forma. Zeama si coaja de lamaie ii confera un gust acrisor, iar la aroma speciala a acestei retete contribuie salata de arugula, maslinele verzi marinate si uleiul de masline. Acesta din urma este mult mai sanatos si ideal, in general, pentru prepararea salatelor.
Ingrediente si cantitati pentru 6-8 persoane:
-350 g macaroane scurte (penne, rigatoni sau alte tipuri de paste cu forma speciala);
-8-10 fire de menta, cu frunzele indepartate si tocate/rupte daca sunt prea mari;
-150 g mazare congelata;
-200 g branza feta, maruntita;
-50 g salata arugula;
-zeama si coaja (rasa) de la 1 lamaie;
-sare de mare si piper negru proaspat;
-ulei de masline extravirgin;
-20-30 de masline verzi marinate.
Mod de preparare:
1. Intr-o oala plina cu apa, se pun la fiert pastele, doua fire de menta si sare. Se lasa la fiert atata timp cat se precizeaza pe pachetul de paste. Cu trei minute inainte de timpul de fierbere precizat, se adauga mazarea. Dupa ce pastele si mazarea s-au fiert, se lasa la scurs intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece pana cand se racesc de tot, apoi se arunca firele de menta.
2. Se transfera mazarea si pastele intr-un vas larg si se adauga branza feta, salata arugula, firele de menta ramase, coaja rasa si jumatate din zeama de lamaie, sare si piper si se toarna generos ulei de masline. Maslinele verzi, fie se taie bucatele, fie se zdrobesc intr-un pisalog, dupa care se adauga peste paste. Se amesteca bine si ae adauga restul de zeama de lamaie, asezonand compozitia cu ulei de masline, in functie de preferinte.
3. Daca se doreste sa se consume aceasta salata la un picnic, se ambaleaza compozitia in vase speciale, inchise etans. Salata poate fi consumata si calduta, drept garnitura a unui fel de mancare, sau ca aperitiv.
Timp de preparare: 10-30 de minute.