Rutina anti-age cu retinol: tratament la domiciliu pentru o piele impecabila

Toamna este momentul perfect pentru a incorpora retinolul in rutina zilnica de ingrijire a pielii. Merita? Absolut! Exista insa o singura conditie – produsul cu retinol trebuie sa fie unul de buna calitate.

Retinol / Vitamina A / ingredientul tineretii

Pielea are nevoie de vitamina A? Cu siguranta! Retinolul este important pentru piele, deoarece este responsabil pentru reinnoirea celulelor. Pur si simplu, vitamina A reuseste sa lupte cu succes impotriva imbatranirii. Riduri? Pierderea elasticitatii? Piele foarte uscata si pete intunecate? Tuturor acestor probleme retinolul le poate face fata.

Beneficiile folosirii retinolului

  • exfoliaza celulele moarte;
  • stimuleaza productia de colagen si elastina;
  • tenul devine mai elastic;
  • reduce cantitatea de melanina (pigment) din piele;
  • intareste capilarele.

Care sunt rezultatele? Retinolul minimizeaza ridurile, lumineaza petele intunecate, netezeste si uniformizeaza tenul, face pungile de sub ochi mai putin vizibile si asa mai departe.

Un fapt interesant! Vitaminei A i se datoreaza acest nume pentru ca a fost descoperita prima. S-a intamplat acum aproximativ 100 de ani si i s-a dat prima litera a alfabetului, deoarece nu a fost identificata nicio vitamina inainte de aceasta.

Procedura cu retinol pentru toamna

Este important de amintit ca aplicarea retinolului pe ten, se va face treptat la inceput, pentru ca pielea sa se obisnuiasca cu produsul si sa nu apara iritatii sau tenul sa fie sensibilizat.

Vitamina A pura nu este cea mai stabila vitamina. Poate provoca iritatii, mancarime si arsuri. Efectul sau se modifica in raport cu soarele. Aceasta inseamna ca cel mai bine este sa se foloseasca toamna cand soarele este mai putin puternic.

Insa produsele cu retinol care sunt produse astazi – contin o versiune stabila de vitamina A si ingrediente suplimentare care ofera siguranta. Prin urmare, se pot folosi si vara, dar este obligatorie aplicarea protectiei solare.

Retinolul se va aplica numai seara – o cantitate de crema de dimensiunea unui bob de mazare, pe pielea curata si uscata, evitand zona ochilor. Se incepe prin a-l folosi o data sau de doua ori pe saptamana si apoi se poate creste treptat frecventa aplicarii pe masura ce pielea se obisnuieste cu el.

Close Comments

Comments are closed.