Rothenburg locul ideal pentru a experimenta cultura gotica

Rothenburg este un frumos oras medieval din Germania si este un loc ideal pentru a petrece ceva timp si a experimenta cultura gotica. Rothenburg are o multime de vizitatori inspirati de Goth si ofera lucrari excelente ale artei si arhitecturii medievale, cumparaturi, muzee si sculpturi interesante. Rothenburg este, de asemenea, un loc pentru a intra in spiritul Craciunului, deoarece detine una dintre cele mai populare piete de Craciun din lume.

Aici se poate simtii vraja Germaniei medievale, zona fiind considerata una dintre cele mai conservate districte medievale din tara.

Arhitectura veche este imprejmuita de zidul vechi al orasului unde se pot vizita fatadele vechi si casele medievale aflate pe langa strazile pietruite. Se poate urca si in turnul Roedertor, inalt de 60 de metri, pentru a admira linia acoperisurilor rosii ale orasului. Orasul ofera, de asemenea, alimente de specialitate cum ar fi Schneeballen sau aluat prajit cu zahar.

Centrul istoric al orasului este dotat cu turnuri istorice si porti spectaculoase ale trecutului. De asemenea, se poate ajunge pana la varful turnului de veghe pentru a vedea zona rurala si, de asemenea, centrul orasului.

Primaria, cu fatada lucrata in stil renascentist, domina piata. Arhitectul local Leonhard Weidmann a proiectat si construit acest exemplar de arhitectura renascentista. Acesta a fost locul unei cladiri gotice care poate fi inca vazuta in unul dintre panourile pictat de artistul Friedrich Herlin pe altarul principal al Bisericii Sf. Iacob. In timp ce partea estica a cladirii a fost distrusa, in partea vestica, poate fi gasit un turn de clopot. Liniile strict orizontale ale ferestrelor si cornisoarelor sunt rupte doar printr-un simplu colt mare si elegant. Sala baroc a fost creata mai tarziu.

Turnul este situat in partea de sus a goticului primariei de unde se poate vedea panorama uimitoare a orasului medieval si a imprejurimilor sale. Chiar si in zilele intunecate, se poate admira Valea Tauber si magnificele domenii de vantoare. Platforma este accesibila urcand 220 de pasi de la portile principale ale primariei.

Close Comments

Comments are closed.