Remedii naturiste impotriva alergiilor

Din ce in ce mai multe persoane sufera de alergii, atat alimentare cat si non-alimentare, iar unele din medicamentele eliberate fără prescripție medicală vă vor ușura simptomele, dar se poate rezolva si ameliora situatia și cu unele remedii naturale.

  • Suplimente pe bază de plante

Puteți lua aceste suplimente sub formă de capsule, picături sau ceai.

Ceaiul verde este un antihistaminic natural care este suficient de puternic pentru a tine in frau alergiile. Consumati două cești pe zi, cu aproximativ 2 săptămâni înainte de începerea sezonului de alergie, pentru a evita simptimele.

Una din cele mai renumite plante care poate bloca alergiile este brusturele, precum si antihistaminicele fara prescriptie medicala. Rădăcina de lemn dulce este o altă alegere bună, deoarece ridică nivelul de steroizi naturali produs de corp. De asemenea, poate ajuta la eliminarea mucusului, astfel încât să respirați mai ușor și să tusiti mai puțin, dar sunt necesare mai multe studii pentru a dovedi acest lucru.

Folosiți lemnul dulce cu prudență. Utilizarea unor cantități mari poate provoca hipertensiune arterială și probleme cardiace. Femeile gravide ar trebui să evite suplimentele de lemn dulce. Ele pot provoca o nastere prematură.

  • Schimbări dietetice

Alimentele picante au ca si efect eliberarea cailor nazale, asa cum sustin unii specialisti

Încercați să adăugați ardei cayenne, ghimbir sau schinduf, o plantă cultivată în Europa și Asia. Ceapa și usturoiul pot, de asemenea, să vă ajute să scapati de nasul infundat.

  • Acupunctura

Această procedură veche chineză a fost utilizată pentru a trata o serie de simptome alergice, de la strănut pana la nas infundat.

În timpul unei sesiuni de acupunctura, un practician instruit plasează cu atenție ace subțiri sub piele în diferite părți ale corpului.

Dacă aveți alergii (cronice), este posibil să aveți nevoie de două sesiuni pe săptămână timp de 6 săptămâni.

Close Comments

Comments are closed.