Remedii naturale pentru ochii uscati

Ochii uscati sunt o afectiune in care glandele lacrimogene nu sunt capabile sa produca lacrimi in mod corespunzator sau de o consistenta adecvata. Această afecțiune poate fi inconfortabilă și dureroasă. Poate fi cauzată atât de factori medicali cât și de mediu.
Persoanele cu ochi uscati pot avea senzații de usturime sau arsuri a ochilor sau pot simți ca și cum ceva le-a intrat în ochi. Ochiul afectat poate fi roșu și dureros sau cu vedere incetosata si cu mancarimi. Uneori, ochii persoanelor, care sufera de aceasta afectiune, pot obosi ușor, mai ales când citesc sau folosesc un computer.

Există o serie de remedii la domiciliu care pot reduce simptomele ochilor uscati și care pot preveni afecțiunea.

Aplicarea compreselor calde pe ochi si spalarea usoara a pleoapelor folosind un sapun pentru copii, poate ajuta la eliberarea uleiului în glandele lacrimogene. Acest lucru îmbunătătind calitatea lacrimilor.
Ventilatoarele, vântul și feoanele pot duce la uscarea ochilor. Persoanele cu ochii uscati ar trebui să evite folosirea acestor tipuri de dispozitive. Ochelarii de soare pot ajuta la protejarea ochilor.
Pe lângă utilizarea picăturilor de ochi sau unguentelor, există mai multe modalități simple de a ajuta la prevenirea ochilor uscați. Acestea includ:

Suplimentarea dietei cu acizi grasi
Consumul mai mare de acizi grași omega-3 poate ameliora simptomele ochilor uscați. Această grăsime este cunoscută pentru reducerea inflamațiilor din organism. Poate ajuta la ameliorarea uscarii ochilor prin reducerea inflamației, permițând glandelor lacrimogene sa produca suficiente lacrimi.

Evitarea curentilor de aer
Acest lucru inseamna limitarea expunerii la orice fel de ventilatoare sau feoane si utilizarea ochelarilor de soare, nu doar in zilele cu vant.

Umidificator in timpul iernii
Sistemele de încălzire pentru locuințe pot face ca aerul din casa să se usuce, ducand astfel la uscarea ochilor. Dar utilizarea unui umidificator de camera poate ajuta aerul să rămână umed. Nu toata lumea beneficiaza de un umidificator, in acest caz se poate pune un vas cu apa pe calorifer.

Odihnirea ochilor
Citirea frecventă, vizionarea TV și utilizarea computerului pot usca ochii, de aceea sunt importante pauzele, astfel încât ochii să își poată recăpăta o parte din umiditate.

Close Comments

Comments are closed.