Migrenele se manifesta printr-o durere de cap puternica, pulsatila. Acestea fac parte dintr-o afectiune neurologica si au adesea alte simptome, inclusiv:
- greata;
- varsaturi;
- furnicaturi sau amorteala la nivelul mainilor sau picioarelor;
- schimbari de vedere;
- sensibilitate la sunet, lumina sau mirosuri.
Exista o varietate de medicamente utilizate pentru tratarea si prevenirea migrenelor. Dar unii oameni prefera sa utilizeze tratamente naturale ca alternative sau sa completeze tratamentul medical. Iata cateva remedii naturale pentru migrene pe care oamenii ar putea dori sa le incerce:
- Presopunctura
Terapia prin presopunctura poate ajuta la ameliorarea unor simptome de migrena. Presopunctura presupune aplicarea de presiune pe anumite parti ale corpului. Stimularea punctelor specifice de pe corp in acest mod se crede ca elibereaza tensiunea musculara si amelioreaza durerea.
Un punct de presiune popular este punctul LI-4 – spatiul dintre baza degetului mare stang si degetul aratator.
Aplicarea presiunii la punctul LI-4 intr-o maniera circulara ferma, dar nedureroasa, folosind mana opusa timp de 5 minute poate ameliora durerea de cap.
De asemenea, presiunea asupra punctului PC6, care este la 3 degete in sus de la baza incheieturii mainii din interiorul bratului, a fost eficienta in ameliorarea gretei sau varsaturilor asociate cu durerile de cap.
- Uleiuri esentiale
Lavanda este un ulei esential care este adesea recomandat ca remediu pentru stres, anxietate si dureri de cap. Un alt studiu a constatat ca inhalarea uleiului de lavanda a contribuit la reducerea severitatii migrenelor la unele persoane.
- Ghimbir
Un studiu cu 100 de participanti a comparat eficacitatea ghimbirului sub forma de pudra cu un medicament comun pentru migrena.
Cercetatorii au descoperit ca eficacitatea ghimbirului a fost comparabila statistic cu cea a medicamentului.
Un beneficiu clar pentru persoanele care sufera de migrena este ca utilizarea ghimbirului este inofensiva si utilizarea sa nu are efecte secundare.
- Managementul stresului
Stresul este un factor declansator obisnuit pentru migrene. Stresul poate crea, de asemenea, un ciclu in care durerea de migrena agraveaza stresul, iar aceasta declanseaza apoi o alta migrena.
Gasirea solutiilor pentru stres, cum ar fi exercitiile fizice sau meditarea, pot ajuta la prevenirea viitoarelor migrene.
Luand aceste actiuni pozitive, o persoana alege sa preia controlul asupra reactiei corpului sau la stres.
- Yoga sau stretching
Yoga ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin si la reducerea tensiunii musculare, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor migrenei.