Indiferent cat de mic sau de mare este copilul, parintele incepe sa intre in panica si sa se ingrijoreze indata ce acesta incepe sa tuseasca. Fie ca este vorba despre o tuse seaca sau productiva, de tuse pe timp de zi sau care apare numai noaptea, acest simptom al racelii le da mari batai de cap mamicilor. Crizele de tuse ale celui mic se pot transforma in adevarate “concerte” pe toata durata zilei si a noptii. Pana sa ajunga la doctor sau la medicamente care inhiba tusea sau care fluidizeaza secretiile, parintii pot incerca anumite remedii naturale care ii poate ajuta pe cei mici sa nu mai tuseasca atat de tare.
Remediile naturiste impotriva tusei la copiii mici
Indeosebi in sezonul rece, primul simptom al racelii sau gripei este tusea. Dar si in anotimpul cald, tusea poate aparea ca urmare a consumului de inghetata sau de sucuri cu gheata, ca urmare a balacirii in piscina sau in mare, in conditiile in care vremea nu prea permite acest lucru. Indiferent de anotimpul in care se manifesta, tusea poate fi tratata in faza incipienta cu miere si lamaie, avand un continut bogat in vitamina C, ajutand la intarirea sistemului imunitar. Tusea copiilor nu trece peste noapte, de aceea acest amestec trebuie sa fie administrat cateva zile pana la calmarea acceselor de tuse.
In plus, siropul de patlagina sau de muguri de brad sau de pin se pot dovedi aliati puternici in combaterea tusei si a oricarei afectiuni respiratorii. Plantele medicinale pot fi administrate si sub forma de ceaiuri indulcite cu miere, pentru a calma accesele de tuse. Din trusa de medicamente de la Mama Natura nu trebuie sa lipseasca ceaiul de cimbrisor, de ciubotica cucului, de nalba mare, dar si de patlagina.
Nu in ultimul rand, masajul cu ulei esential se va dovedi eficient in tratarea tusei, recomandarile specialistilor indreptandu-se catre uleiul de menta, eucalipt, salvie, migdale sau cocos.