Regimul disociat in lupta cu kg in plus

Regimul disociat este una dintre cele mai cautate diete in randul femeilor care isi doresc sa slabeasca. Meniul zilnic trebuie alcatuit din produse alimentare care sa fie in conformitate cu anumite reguli atent stabilite. Desi este important ca alimentele sa fie bine combinate, este, de asemenea, important sa nu sa se ajunga la excluderea niciunuia dintre ele. Acesta este unul dintre aspectele pozitive ale acestui regim, un plus pentru persoanele care accepta cu greu ideea de dieta si toate restrictiile impuse. Cu toate acestea, normele impuse in disociere sunt de asa natura incat, in mod inevitabil, vine un moment in care privarea preia controlul: de exemplu, este foarte dificil consumul regulat de carne in aceasta dieta.

Regimul disociat – avantaje, dezavantaje

  • Dieta disociata poate oferi toate substantele nutritive de care organismul are nevoie fara sa priveze organismul de vreun aliment. Singura regula care trebuie respectata se refera la interzicerea asocierii anumitor grupe alimentare la aceeasi masa: acizi si amidon, proteine si carbohidrati, acizi si proteine, grasimi si protein, zahar si protein, zahar si amidon.
  • Proteinele trebuie consumate intotdeauna singure, sub forma unui singur aliment. De asemenea, fructele trebuie consumate singure, spre exemplu, pepenele galben.
  • Dieta disociata are multiple avantaje, iar acesta este motivul pentru care este frecvent utilizata de catre persoanele care doresc sa aiba o silueta de invidiat. In cadrul acestui regim, se poate manca orice cantitate, fara sa exista un numar impus de calorii. Regula este pur si simplu de a se asocia alimentele intr-un mod corespunzator ceea ce ajuta la disparitia balonarii si la reducerea cm din talie. Nefiind o dieta pe termen scurt, aceasta ajuta corpul sa se obisnuiasca cu ideea de schimbare, reducand astfel stresul si ajutand la pierderea in greutate mult mai rapid. Acest regim poate fi urmat cu lejeritate si de persoanele care au gastrita datorita disocierii alimentelor.
  • Exista insa si unele dezavantaje. Corpul uman are nevoie de o dieta variata, iar consumul de alimente prin asociere poate perturba organismul, poate duce la ingreunarea functiilor ficatului din cauza excesului de proteine. Ca orice dieta, insa, este nevoie sa se pastreze un echilibru in urmarea acestuia, iar daca nu este chiar personalizata stilului de viata, se recomanda sfatul unui nutritionist.
Close Comments

Comments are closed.