Recuperarea dupa inserarea unui implant dentar

Inserarea unui implant dentar din Bucuresti nu este chiar cea mai simpla si mai lipsita de complicatii procedura stomatologica. Implantul dentar este cea mai moderna, practica si eficienta solutie de inlocuire a dintilor lipsa, care totodata prespune o intervetie chirurgicala in urma careia pot aparea manifestari firesti, precum dureri usoare si moderate, mici sangerari, umflaturi in zona fetei, mici vanatai, sau imposibilitatea de a deschide larg gura.

Indicatiile medicilor specialisti pentru o recuperare rapida dupa implant dentar

Conform experientei medicilor profesionisti Elveto-Dent.ro, pacientii care au fost supusi procedurii de inserare a unui implant dentar trebuie sa:

– Ia medicamentele prescrise de medic

Fie ca este vorba despre medicamente antibiotice sau analgezice, specialistii pot propune pacientilor un tratament post-operator, care influenteaza starea de sanatate si starea de bine a acestora. Medicii vor sti cu siguranta ce substante active, ce dozaj si ce regim de administrare este necesar pentru a grabi recuperarea pacientilor.

– Aplice comprese reci dupa interventie pe zona implantarii

Compresele reci reprezinta un mod eficient de scadere a inflamatiei in urma implantarii, care ajuta la grabirea tesuturilor moi si la formarea tesutului osos in jurul implantului.

– Clateasca usor gura cu antiseptice pentru un efect calmant si antibacterian

Igiena cavitatii bucale trebuie respectata cu strictete dupa procedura de inserare a implantului dentar pentru a evita formarea unui mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Solutiile pe baza de clorura de benzoxoniu si de permanganat de potasiu sunt recomandate de medicii specialisti.

– Manance alimente semilichide 10 zile dupa operatie

Dupa inserarea unui implant dentar, pacientii trebuie sa aiba grija si la alimentatia lor, 7 pana la 10 zile. Regimul bazat pe supe, sucuri si alimente semi-lichide, cu consistenta terciurilor sunt recomandate de catre medicii specialisti.

Implant dentar din Bucuresti | Elveto-Dent.ro

implant dentar din Bucuresti

– Efectueze o igiena orala riguroasa dar blanda dupa inserarea implantului

Dupa inserarea implantului dentar, se va relua a doua zi de la interventie igena orala, folosind o periuta moale, pasta de dinti, dar evitand atingerea zonei operate.

– Se prezinte la medic pentru indepartarea firelor

La 7-10 zile de la interventie, pacientul trebuie sa se prezinte la medicul specialist pentru scoaterea atelor dentare, urmand perioada de recuperare de 3-6 luni inainte de aplicarea bontului protetic.

Show Comments

Comments are closed.