Unde gasim cele mai bune review-uri de produse IT din Romania?

Investitia intr-un produs IT este destul de consistenta, iar in plus este si una pe termen lung. Prin urmare, atunci cand cautam un astfel de produs, pe langa consultarea specificatiilor si preturilor din mai multe magazine, ne intereseaza si parerile asupra acestora. Piata IT este una dintre cele mai dezvoltate in acest sens, existand mai multe surse de review-uri profesionale asupra diverselor produse.

Existand totusi atat de multe surse, devine ceva mai greu sa le alegem pe cele mai bune. Iata in continuare o serie de site-uri cu cele mai bune review-uri la produse IT si o lista de sfaturi pentru consultarea acestora.

Experienta, complexitatea recenziilor si specializarea site-ului

Ideal ar fi ca articolele de pe site-urile de review-uri sa te ajute sa iei o decizie corecta.

Pentru aceasta e important sa urmaresti cateva aspecte:

In primul rand, profilul site-ului de review-uri este esential. Pe un site concentrat pe review-uri de telefoane si tablete vei gasi mult mai usor informatii daca vrei sa cumperi un astfel de produs. Aceeasi situatie se intampla si in cazul laptopurilor sau altor produse IT.

In ceea ce priveste complexitatea review-urilor, alege un site care se potriveste cerintelor tale. Unii cumparatori prefera review-uri generaliste, in timp ce altii prefera teste detaliate de performanta, iar altii prefera multe poze si videoclipuri. Atunci cand te documentezi asupra unui produs nu strica totusi niciodata sa imbini parerile tehnice de pe un site cu prezentarile video facute de altul. Ideea de baza este sa iti faci o parere cat mai clara.

Urmareste si experienta si expertiza site-ului. Iti vei da seama usor din articole despre cunostintele celor care testeaza produsele. Un site cu o vechime de 5-10 ani arata insa ca rezista pe piata pentru un motiv.

Iata acum si cateva exemple de site-uri de review-uri pentru produse IT:

ArenaIT este un site cu destul de multa vechime si experienta. Articolele de aici acopera un spectru larg de produse si sunt concentrate atat asupra aspectului hardware, cat si asupra celui software.

Un alt site cu autoritate in domeniu este Gadget.ro, dar sa nu uitam de  PlayTech.ro, un alt site bun de stiri si review produse din domeniul IT. Aici vei gasi inclusiv o serie de tutoriale utile, care prind foarte bine in context. S-ar putea de asemenea sa fi auzit si de IT Blog, Tech Zone sau de Urbanteh.ro, site-uri mai mici, dar care vin din urma cu noutati si recenzii la produse din categoriile telefoane, laptopuri, electronice, electrocasnice si accesorii.

Go4it este si el un site foarte complex, care prezinta o gama larga de gadget-uri si dispozitive IT.

Ar mai fi de amintit MOBzine, acestia avand si o serie de review-uri video foarte atractive pe Youtube.

Pe langa acestea exista o serie foarte mare de bloguri focusate pe aceasta nisa. Nu este de mirare ca exista atat de multe surse daca avem in considerare cat de mult loc ocupa in vietile noastre dispozitivele IT. Indiferent de varsta, cu totii folosim zilnic produse IT, de la telefoane si pana la tablete, smartwatch-uri, laptopuri etc.

Asadar, cel mai important secret pentru formarea unei pareri despre un produs este imbinarea prezentarilor de pe mai multe site-uri. Depinde totusi foarte mult si ce tip de utilizator esti. Recomandarea noastra este sa arunci o privire peste mai multe site-uri si sa vezi care iti plac si iti inspira faptul ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine. Va dura ceva pana vei gasi combinatia perfecta, dar pe termen lung vei avea mereu la dispozitie surse extrem de utile de reper pentru cumparaturile tale IT.

 

Close Comments

Comments are closed.