Rampele – provocare reala pentru cei ce folosesc scaun cu rotile

Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta pacientii care se afla in scaun cu rotile in primele luni de la accidentul datorita caruia au ramas imobilizati sau ai descoperirii afectiunii o reprezinta rampele. Urcarea si coborarea rampelor intr-un scaun cu rotile se poate dovedi extrem de provocatoare daca utilizatorii inca nu sunt acomodati cu acest dispozitiv. Unii pacienti ar putea reusi din prima incercare urcarea unei rampe abrupte, in timp ce pentru altii, aceasta poate constitui o reala problema.

Exersarea urcarii si coborarii rampelor in scaun cu rotile

Pentru pacientii care sunt nevoiti sa foloseasca un fotoliu rulant, urcarea si coborarea rampelor nu va fi o provocare atat de spectaculoasa. Dar cei care folosesc un scaun cu rotile si nu au prea multa experienta in acest sens, sunt sfatuiti de catre specialistii www.magazinulortopedic.ro sa exerseze aceste actiuni in locuri publice, pe rampe cu balustrade.

Cu experienta acumulata in timp, pacientii vor invata sa coboare si sa urce o rampa fara ajutor. La inceput, este important ca pacientii sa beneficieze de ajutorul ingrijitorului sau supraveghetorului pentru a urca sau a cobora rampele. Inainte de a deprinde atitudinile de urcare si de coborare a unei rampe, pacientii trebuie sa fie capabili sa propulseze scaunul cu rotile inainte si inapoi si sa isi mentina echilibrul.

Scaun cu rotile | fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Urcarea rampei in scaun cu rotile

Pentru a urca pe o rampa in scaun cu rotile, este important ca utilizatorii sa coboare antiderapantele in pozitia de functionare pentru a nu se rasturna pe spate, sa se asigure ca nu au rucsac sau un alt echipament care ar duce la o dezechilibrare mai rapida pe spate si sa propulseze inainte pe rampa, inclinandu-si corpul inainte pentru a contracara tendinta scaunului cu rotile de a se inclina inapoi.

Close Comments

Comments are closed.