Provocarea Bird Box pune in pericol siguranta internautilor

De curand a fost lansat filmul Bird Box pe platforma Netflix in care se vorbeste despre un scenariu post-apocaliptic in care oamenii trebuie sa se salveze de un monstru care isi prinde victimele uitandu-se in ochii lor. Astfel, mamele incearca sa isi protejeze copiii legandu-i la ochi iar adultii isi aplica acelasi tratament. In scurt timp de la lansarea filmului, internetul s-a umplut de meme-uri inspirate de Bird Box si internautii au luat lucrurile mai in serios.

Acum, provocarea Bird Box presupune legarea la ochi a curajosilor care trebuie sa mearga o zi intreaga astfel. Unele persoane au incarcat pe internet filmari si inregistrari despre cum au facut fata provocarilor legati la ochi timp de 24 de ore. Sunt si imagini infioratoare, dar si amuzante in acelasi timp cu grupuri de oameni care bantuie pe strada acoperiti la ochi care se lovesc de ziduri sau cad.

Filmul a fost urmarit de peste 45 de milioane de oameni in primele zi de la lansare, un record in acest sens, insa specialistii recomanda oamenilor sa nu isi faca rau cu provocarea Bird Box. Se pot intampla multe accidente si s-a ajuns chiar la internari in spital pe baza acestei provocari. Dupa ce au vazut-o pe Sandra Bullock deplasandu-se legata la ochi pentru a evita contactul cu fortele misterioase, telespectatorii au fost inspirati sa urmeze aceasta provocare si sa execute diferite sarcini legati la ochi.

Un fenomen social din ce in ce mai frecvent, acela al imitarii comportamentelor din filme si seriale, s-a manifestat si in urma single-ului In my Feelings, lansat de rapperul Drake. Clipurile infatiseaza oameni dansand pe langa masina pe aceasta piesa. Si acest comportament s-a dovedit a fi periculos de-a lungul timpului si, desi nu au avut loc accidente care sa puna in pericol viata curajosilor, au existat incidente in acest sens. Provocarea a prins si unele vedete care au dus totul la un alt nivel, precum Will Smith care danseaza pe cele mai inalte cladiri, escaladand chiar un pod din Budapesta. De la Ice Bucket Challenge si pana la Bird Box, provocarile apar de la un sezon la altul si sunt din ce in ce mai incitante.

Show Comments

Comments are closed.