Protectia oferita de antivirus

Atat timp cat computerele au fost si vor exista, indiferent daca sunt conectate la Internet sau nu, va exista intotdeauna nevoia acuta de software antivirus. Nu va exista niciodata un moment in care oamenii, fie ca sunt bine intentionati sau nu, sa inceteze in a comite fraude cibernetice care pot provoca daune costisitoare.

Software-ul antivirus este un instrument important pentru a preveni astfel de atacuri. Nu orice tip de atac poate fi prevenit cu un antivirus, dar poate fi un avantaj deosebit cand incercat sa impiedicati accesul cuiva la computer.

Desi nu orice intruziune in computer este menita sa dauneze sau sa fure informatii valoroase, asta nu inseamna ca atacul nu este periculos. Toate intruziunile intr-un computer exploateaza ceea ce este cunoscut ca o vulnerabilitate sau o slabiciune a sistemului de operare a calculatorului sau al altui software care poate actiona ca un punct de acces la un atac. Chiar si cea mai mica intruziune constituie o vulnerabilitate pentru utiliator, iar un software antivirus poate face mult bine in acest caz.

Cand cautati sa achizitionati un antivirus, asigurati-va ca achizitionati un program de incredere, cunoscut la scara larga, bazat pe abonament. Acest lucru este important deoarece producatorii de software vor putea sa protejeze computerele abonatilor cu actualizari in timp real, care examineaza in amanunt ultimele amenintari aparute.

Protectia antivirus nu este doar o modalitate de a bloca virusii de calculator. Un program bun ativirus poate ajuta la protejarea computerului in fata rootkits, worms, spyware sau malware. Rootkits sunt adanc incorporate in interiorul unui computer pentru a masca diverse malware-uri. Prin definietie, worms sunt ”viermi” care ataca retele, mai degraba decat computere. Cu toate acestea, worms pot afecta si computerele daca afecteaza reteaua din care acestea fac parte.

De asemenea, un antivirus poate detecta cand un computer a fost infectat cu spyware sau cu un software destinat colectarii datelor de utilizare sau furt de informatii chiar si atunci cand sursa de provenienta este legitima. Un antivirus poate proteja si mesajele primite pe e-mail prin faptul ca avertizeaza utilizatorii cand aceste mesaje contin atasamente periculoase sau link-uri frauduloase. Securitatea mesageriei este extrem de importanta in zilele noastre.

Magazin online calculatoare second hand

Depozitul Calculator Ieftin nu vinde programe antivirus, insa vinde calculatoare second hand pe care acestea pot fi instalate cu succes. Accesand calculator-ieftin.ro puteti vizualiza toate produsele existente in stoc in materie de dispozitive precum imprimante second hand, monitoare, laptopuri si alte componente si accesori utile in orice birou!

Close Comments

Comments are closed.