Principalele beneficii ale cititului

Sa citesti este una dintre cele mai frumoase hobby-uri! Ai o multime de motive sa te relaxezi in felul acesta, iar beneficiile vor fi mult mai mari pentru dezvoltarea ta personala. Poti sa iti iei cartea preferata si sa iesi in natura, la soare sau poti sa te tolanesti pe fotoliu iarna cu o ceasca de ceai alaturi plutind in lumea fascinanta pe care o descoperi pagina dupa pagina! Relaxare totala!

Alege o carte in locul televizorului care este conceput sa ne transmita numai ce vor altii sa auzim: stiri violente care te incarca negativ, emisiuni ieftine din care nu ai ce invata – ba dimpotriva, degradeaza personalitatea daca sunt urmarite excesiv.

Asadar, ti-am pregatit cateva motive pentru care lectura este benefica:

  1. Te relaxeaza si te scapa de stres. Problemele de peste zi vor fi uitate mult mai usor daca alegi sa citesti o carte atunci cand te intorci de la munca.

  2. Inveti in permanenta ceva nou.

  3. Iti protejezi ochii de ecranele care ii afecteaza mult mai tare decat atunci cand citesti o carte tiparita.

  4. Iti dezvolti capacitatea de concentrare.

  5. Ajuta la dezvoltarea limbajului, inveti cuvinte si expresii noi. Cand povestesti cu un grup de oameni, imediat iti dai seama care este cel ce citeste mai mult!

  6. Iti dezvolta imaginatia si creativitatea. Calatoresti unde vrei cu ajutorul imaginatiei cunoascand noi culturi. Chiar daca nu ai bani sa ajungi intr-o tara indepartata, poti trai imaginar experienta citind – e fantastic! Te vei simti ca si cand ai fost acolo!

  7. Te protejezi de boli neurovegetative – lectura creste plasticitatea creierului, iar acesta dezvolta noi legaturi neuronale.

  8. Daca ai copii, esti cel mai bun exemplu de urmat! In plus, serile de poveste si citit impreuna vor ramane in mintea lor ca o amintire draga!

  9. Poti relua lectura oricand doresti, poti citi in ritmul tau.

  10. Cartile sunt ieftine atunci cand stii de unde sa le cumperi. Poti gasi carti ieftine de vanzare in anticariate sau online.

Cautand pe internet, poti gasi reduceri la carti in anticariatul online Printre Carti. O multime de minunatii din toate domeniile cu reduceri zilnice gasesti pe site-ul lor www.printrecarti.ro

Carti ieftine de vanzare | printrecarti.ro

carti ieftine de vanzare

Aici vei gasi carti vechi de peste 100 de ani sau carti aparute anul acesta! Ai de unde alege din cele cateva mii de titluri unice, iar stocurile se actualizeaza in fiecare zi! Tu ce ai chef sa citesti azi: carti de actiune, romane de dragoste, SF, romane politiste? Sau vrei sa iti actualizezi si imbunatatesti cunostintele din domenii cum ar fi medicina, istorie, geografie, fizica sau chimie? E usor sa gasesti ceea ce doresti pe site: sunt organizate pe domenii, poti cauta dupa numele autorului, dupa pret sau dupa vechime ori poti tasta direct numele cartii la care te-ai gandit. Oricare ar fi raspunsul, daca adori sa citesti nu rata ofertele si imbogateste-ti biblioteca cu cele mai bune titluri! Deschide-ti mintea si bucura-te de experienta cititului pentru cat mai mult timp!

Close Comments

Comments are closed.