Prevenirea sensibilitatii dintilor

Dintii devin sensibili cand mancati sau beti ceva fierbinte sau rece? Atunci cand smaltul dintilor este slabit sau gingile se retrag, dintii devin foarte sensibili la schimbarile de temperatura. Acest disconfort nu apare numai din cauza dietei. In timpul iernii, dintii se contracta ca raspuns la vremea rece. Acest lucru poate duce la fisuri si poate provoca acelasi tip de durere resimtita atunci cand consumati inghetata sau ceai fierbinte. Iata cateava modalitati prin care vremea rece poate afecta dintii si ce se poate face pentru a remedia durerile dintilor sensibili.

Intr-adevar vremea si temperatura poate face rau dintilor. Ca raspuns la caldura si frigul extrem, dintii se extind sau se contracta. De-a lungul timpului, acest lucru poate duce la fisuri, expunand textura vulnerabila a dintilor care se afla sub smalt. Aceasta provoaca o durere asemanatoare cu cea aparuta din cauza cariilor, bolilor gingivale sau din cauza altor obiceiuri proaste in ceea ce priveste ingrijirea orala.

Stratul de sub smalt se numeste dentina si este miezul dintilor. Din pacate, dentina este acoperita de fibre nervoase, prin urmare, orice problema cu smaltul sau gingiile, o poate face vulnerabila la temperaturi. Pentru a minimiza sensibilitatea ar trebui ca oricine sa cunoasca esentialul despre cauzele ce pot provoca dureri dintilor sensibili si cum ar trebui actionat atunci cand apare o asemenea senzatie.

Dentina ar putea fi expusa din mai multe cauza. Boala parodontala poate provoca sensibilitate, gingivita fiind una dintre primele etape ale acesteia. Pe de alta parte, periajul prea puternic poate incepe procesul de degenerare si indepartaare a smaltului. Bruxismul, cariile sau agentii de inalbire a dintilor pot slabi puterea smaltului sau il pot indeparta total, lasand dentina expusa mediului extern.

elveto-dent.ro | Cabinet stomatologic din Colentina

Pentru a minimiza senzatia de sensibilitate, medicul va poate recomanda unul dintre urmatoarele remedii: aplicatia de fluor, acoperirea suprafetelor radacinilor, o gutiera in cazul in care este prezent bruxismul sau tratamentul de canal radicular. Pentru oricare dintre aceste recomandari va puteti adresa specialistilor de la Elveto Dent, cabinet stomatologic din Colentina. De asemenea, tot la Elveto Dent pacientii pot avea parte de tratarea urgentelor stomatologice, implantare dentara sau extractie masea de minte in sector 2. Detalii puteti afla accesand https://elveto-dent.ro/!

Close Comments

Comments are closed.