Prevenirea incendiilor in restaurante | instalmontaj.eu

Restaurantele, cafenelele si alte unitati alimentare sunt locuri de munca si de petrecere a timpului liber care prezinta un risc ridicat de aparitie a incendiilor. Acest lucru se datoreaza mediului inconjurator cu suprafete fierbinti si flacari deschise. Cele mai frecvente incendii implica gatitul nesupravegheat, supraincalzirea uleiului de gatit sau a grasimii si aprinderea reziduurilor grase din hote si canale.

Pentru a crea un loc sigur pentru angajati si clienti, un proprietar de restaurant ar trebui sa recurga la cateva metode imperios necesare pentru a ajuta la minimizarea riscului de aparitie a incendiului. Unul dintre cele mai importante aspecte il reprezinta instruirea personalului in ceea ce priveste mentinerea libera a iesirilor, elemente teoretice despre siguranta in caz de incendiu si procedurile de evacuare. Gestionarea eficienta a incendiilor nu inseamna numai instruirea angajatilor, ci si mentinerea curateniei si a inspectiei de rutina a hotelor, conductelor, ventilatoarelor si tuturor aparatelor de gatit. Este foarte importanta asigurarea ca toate aparatele de gatit au termostate, sunt intretinute si curatate conform recomandarilor producatorilor si ca nu se depoziteaza lichide cu potential combustibil in apropierea acestora. Gunoiul si materialele reciclabile trebuie corespunzator depozitate in unitate, iar eliminarea lor ca reziduuri trebuie facuta in conditii de siguranta si inclusa in programul de rutina in ceea ce priveste intretinerea.

Solutii complete pentru prevenirea si combaterea incendiilor | instalmontaj.eu

instalatii antiincendiu

Dincolo de toate aceste protocoale care tin de organizarea in siguranta a activitatii specifice dintr-un restaurant, unitatea trebuie sa fie dotata cu instalatii antiincendiu care pot proteja locatia de daune majore cauzate de incendii. Niste sisteme de sprinklere ar putea sa fie de foarte mare folos, mai ales in sala restaurantului unde publicul are acces. Intrucat este vorba despre stingerea cu apa, nu sunt prea indicate in bucatarii, intrucat aici exista diverse echipamente electrice carora apa le-ar putea dauna.

Pentru mai multe informatii accesati https://instalmontaj.eu/ si luati legatura cu specialisti care va pot indruma in legatura cu sistemul antiincendiu potrivit activitatii pe care o desfasurati! Este foarte important sa aveti sistemul potrivit la locul potrivit!

Close Comments

Comments are closed.