Pregatirea pentru inspectia tehnica periodica – ce trebuie sa stie soferii?

Inainte de a ajunge intr-o statie RAR autorizata, soferii trebuie sa isi pregateasca masiniile pentru a fi siguri ca trec inspectia si primesc atestatul care certifica capacitatea acestora de a participa in conditii de siguranta la trafic. Efectuarea inspectiei tehnice periodice este un pas obligatoriu pe care orice sofer trebuie sa il indeplineasca, in mod periodic.

Cum se pregatesc soferii pentru inspectia tehnica periodica?

Este important ca acestia sa se prezinte cu masina curata, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile care urmeaza sa fie verificate. In plus, si anvelopele trebuie umflate la presiunea nominala pentru depistarea eventualelor fisuri.

Angajatii vor verifica cu atentie starea motorului, franele, directia, luminile, anvelope, emisiile poluante, precum si aspectul exterior. Orice defect minor al autovehiculului trebuie remediat inainte astfel incat sansele de trecere sa fie cat mai mari.

Insa nu doar masina trebuie atent pregatita, ci si actele doveditoare. Soferii au obligatia de a prezenta urmatoarele documente: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, dar si cartea de identitate a persoanei care vine cu autovehiculul la inspectie. Masinile cumparate in leasing sau inregistrate pe o societate comerciala trebuie sa prezinte copia cartii de identitate cu stampila in original.

Inspectie tehnica periodica | statii ITP pentru camioane | BetaITP.ro

Inspectie tehnica periodica

BetaITP este una dintre putinele statii ITP pentru camioane din Bucuresti. Unitatea este autorizata RAR pentru aproape toate categoriile de autovehicule inregistrate pe teritoriul României, de la autoturisme, GPL/GNC, SUV 4×4 si pana la autoutilitare mai mari, mai mici de 3,5 tone si motociclete. Preturile sunt mai mult decat avantajoase ceea ce reprezinta un mare punct in plus pentru clienti. Programul de lucru este prelungit, timpul de asteptare minim nefiind nevoie de programare.

Conform informatiilor publicate pe site-ul BetaITP.ro, masinile care au fost response la ITP se pot prezenta in decurs de 30 de zile pentru re-verificare, tarifele fiind de aceasta data mult mai mici. Mare atentie insa, autovehiculele NU mai au drept de circulatie dupa expirarea reviziei precedente, de aceea este indicat sa se prezinte la ITP cu cateva zile inainte astfel incat sa aiba timp sa repare defectiunile depistate.

Close Comments

Comments are closed.