Oman, perla lumii arabe: o destinatie interesanta de vacanta

Frumusetea nepatrunsa, peisajele autentice, simplitatea care seduce imediat, farmecul devastator sunt doar cateva dintre calitatile care transforma sultanatul din Oman in perla lumii arabe, desprins parca direct dintr-o poveste din noptile arabe. Regiunile sale muntoase, care adapostesc oaze intregi, campiile desertului si coasta, ii indeamna pe turisti sa descopere trecutul prestigios si viitorul luminos. Aceasta tara, in ciuda dezvoltarii sale recente, amesteca in continuare traditii, valori si stiluri de viata ancestrale.

Scurta descriere a Omanului, perla lumii arabe

  • Sultanatul din Oman este format din 11 guvernate si regiuni. De la nord la sud, de la est la vest, climatul se schimba, oferind peisaje naturale contrastante si izbitoare. Turistii vor trece din desertul impanzit de oaze, spre coastele muntoase, care se revarsa intr-un ocean azur si vor putea sa se bucure de peisaje cu adevarat spectaculoase. Muscat, capitala sa, emana autenticitate atemporala. Farmecul sau este, spre deosebire de orice alt oras din Golful Persic, o oaza urbana din mijlocul desertului. Din punct de vedere spiritual se poate vorbi despre aceasta uranitate, dar nu prea mult, pentru ca ramane infipt in traditiile arhitecturale arabo-musulmane. Nu exista cladiri inalte, fara acoperisuri inclinate, imbracate in culori de nisip, pentru a se potrivi cu decorul lor natural.
  • In timpul calatoriei in Oman, turistii ar trebui sa mearga si la Salalah, al doilea oras al tarii si capitala guvernarii Dhofarului. Salalah ofera un contrast izbitor comparativ cu Muscat, fiind considerat cel mai bun punct de plecare pentru explorarea satelor si siturilor arheologice din sudul Omanului. Ruinele Al-Balidului, situl vechiului oras Zafar, se afla pe coasta, la 5 km est de centru. Zafar, care a fost un port comercial infloritor in secolele XI si XII, este marginit de plaje frumoase, pe drumul catre Mushsail. Pentru a vizita Oman, cele mai bune luni sunt intre octombrie si aprilie, pentru ca turistii sa se poata bucura de temperaturi constante in jur de 30 ° C. Temperaturile sunt mai blande decat cele din timpul verii, cand pot ajunge pana la 50 °.
Close Comments

Comments are closed.