Obiecte din argint – aspecte importante

Argintul este unul din metalele pretioase cele mai raspandite in intreaga lume, datorita aspectului placut si al pretului accesibil. Exista si persoane pentru care obiectele din argint, fie ele bijuterii, sfesnice, tacamuri sau alte obiecte, nu valoreaza atat de mult si pe care doresc sa le vanda raspunzand unui anunt de tipul “cumpar argintarie”. Aceasta este o decizie foarte buna, pentru ca argintul este platit foarte bine, reconditionat si repus in vanzare, iar vanzatorul se alege cu o suma frumusica de bani.

Inainte de a raspunde anuntului “cumpar argintarie” cei care detin astfel de obiecte trebuie sa se asigure ca sunt in stare buna

Oxidarea argintului este un proces normal care nu trebuie sa sperie proprietarii. Orice bijuterie sau obiect din argint care a intrat in contact cu anumiti factori de mediu oxideaza daca nu este depozitata in saci moi din material textil sau in cutiute speciale.

Atunci cand oxideaza, obiectele din argint se inchid la culoare, insa pot fi reconditionate destul de usor si de rapid inainte de a fi vandute specialistilor Hqz.ro. Orice obiect din argint se spala cu bicarbonat de sodiu si o periuta de dinti moale si se clateste bine. Acest truc va curata bijuteriile din argint si va ajuta proprietarii sa obtina un pret bun.

Magazin de antichitati din Bucuresti | Cumpar argintarie | Hqz.ro

cumpar argintarie

Obiectele din argint sunt mult mai moi decat otelul inoxidabil si mai valoroase

Intr-un magazin de antichitati din Bucuresti bijuteriile si obiectele de argint predomina si sunt mult mai valoroase decatcele din otel inoxidabil. Otelul nu oxideaza, nu se strica repede si nu provoaca alergii, insa nu are valoarea argintului. De aceea, este bine ca proprietarii sa se asigure ca este vorba de argint pur, stantat, inainte de a vinde obiectele unui amanet.

Argintul are proprietatea de a purifica apa

Oricat de greu de crezut suna acest lucru, argintul este printre putinele metale care au proprietatea de a purifica apa. Pentru a indeplini aceasta conditie, argintul trebuie sa fie stantat 999.

Close Comments

Comments are closed.