Reprezentantii anticariatului care se ocupa cu achizitii de carti direct de la domiciliul clientilor fac posibil ca acestia sa se bucure de un living mai aerisit, mai modern, cu o biblioteca mai simpla, nu foarte incarcata cu carti, fara prea mult praf si mucegai. Desi este un lucru mai putin cunoscut, cantitatea mare de carti din biblioteca poate reprezenta un real pericol pentru sanatatea locatarilor pentru ca volumele de carti ascund praf si mucegaiuri.
Eliminarea volumelor de carti din biblioteca cu ajutorul specialistilor in achizitii carti se transpune intr-o stare de sanatate mai buna
Exista numeroase dovezi in literatura medicala ce confirma efectele negative pe care le are aerul care este contaminat cu praf si cu mucegai din interiorul locuintelor asupra sanatatii oamenilor. Expunerea la acest aer contaminat cu praf si cu mucegai cauzeaza efecte adverse asupra sanatatii si poate provoaca disfunctii ale unor sisteme, inclusiv sistemul respirator, nervos, imunitar, hematologic si piele.
Cu alte cuvinte, cu cat mai multe carti in biblioteca, cu atat mai mari sansele de a dezvolta o afectiune respiratorie daca nu sunt ingrijite corespunzator. Apeland la un anunt de tipul “cumpar carti pentru anticariat”, proprietarii acestor biblioteci vechi si foarte voluminoase se pot bucura de o suma de bani frumoasa, dar si de o stare de sanatate imbunatatita in urma vanzarii volumelor vechi care au acumulat praf.
Achizitii de carti | cumpar carti pentru anticariat | Anticariat-Carti.com
Simptomele date de starea de sanatate anunta ca este momentul vanzarii cartilor vechi din biblioteca
Desi nu este recomandat ca proprietarii bibliotecilor vechi si voluminoase sa astepte momentul in care starea de sanatate le da un “semnal de alarma” ca ar trebui sa apeleze la Anticariat-Carti.com, nici atunci cand apar simptome specifice in acest sens nu este prea tarziu. Asadar, cartile vechi din biblioteca ar trebui vandute atunci cand unul sau mai multi membrii ai familiei manifesta urmatoarele simptome:
- tuse seaca permanenta;
- probleme de vedere;
- senzatii de apasare pe piept;
- insomnii;
- greata;
- palpitatii ale inimii;
- dificultati in respiratie;
- tuse subita in timpul noptii;
- senzatie de presiune in capul pieptului;
- senzatie de sufocare;
- respiratie suieratoare.