Dan Catalin Ionita, reprezentant InstalMontaj sisteme protectie antiincendiu
Daca va aflati in cautarea unor sisteme moderne de stingere a incendiilor insa nu stiti ceea ce va trebuie, apelati la sfaturile profesionistilor de la compania a carui site de prezentare este www.stingereincendiu.ro . Dupa ce acestia va vor furniza toate informatiile necesare cu privire la tipul instalatiei antiincediu este momentul montarii acesteia. De mentionat este faptul ca sistemele sprinklere care pulverizeaza jeturi de apa pot fi folosite si la irigatul gazonului din fata casei sau chiar a intregii gradini. Daca pur si simplu ati obosit sa trageti de furtune grele, sa conectati si sa deconectati in fiecare dimineata si seara sistemul de irigare al gradinii, cu siguranta este momentul sa va reorientati catre un sistem de irigare propriu montat subteran.
Instalatii antiincendiu
Specialistii sunt de parere ca acest tip de sistem de irigare poate fi montat foarte simplu chiar de dumneavoastra, lucru care va scuti cheltuiala totala cu peste 35 de procente din costul unei instalatii profesionale. Gratie uniformizarii industriei, atat instalatiile de pulverizare a apei de astazi cat si componentele acesteia sunt mai usor de montat ca niciodata. Odata ce sistemul este montat si conectat la sursa de apa, acesta poate fi programat pentru a lansa jeturi de apa regulat. Astfel, se va economi apa si energie, iar timpul de pornire si durata de udare poate fi contorizata foarte simplu si eficient. Pentru a incepe acest proces de montare, specialistii recomanda in primul rand sa verificati si sa masurati presiunea apei la robinetul la care urmeaza sa fie montata instalatia.
Aceasta verificare poate fi facuta cu ajutorul unui manometru simplu disponibil la vanzare in centrele de bricolaj din toata tara. Dupa aceea , folositi o galeata de cinci litri drept reper pentru a masura cantitata de apa care se aduna in galeata intr-un minut. Transmiteti toate aceste informatii producatorului de aspersoare, iar acesta va va intocmi o schita desenat la scara reala a proprietatii unde urmeaza sa fie montat sistemul. Ulterior veti primi un sistem de montare prcum si o lista cu materialele necesare, inclusiv articolele care nu au fost vandute de producatorul initial. In respectivul plan de montaj, proiectantul va imparti spatiul ce urmeaza sa fie irigat in mai multe zone, fiecare fiind controlata cu ajutorul unei supape zonale. La un gazon aflat pe o suprafata medie, se pot monta intre opt si zece robinete de cotntrol si 48 – 50 de capete de pulverizare propriu-zisa a apei.
Probabil cel mai greu lucru in tot procesul de montare personala a sistemului de irigare este acela de a trage tevile pe sub pamant, insa din fericire si pentru aceasta problema exista o solutie; se poate inchiria pentru o suma modica un aparat care sapa si in acelasi timp trage tevile sistemului de irigare prin galerie. De asemenea, ar putea fie nevoie si de un panou de supape, capete de supate cat si un panou de control al jetului de apa, insa pentru acest lucru se poate folosi o autofiletanta speciala. In locul gaurii date cu autofiletanta se poate monta o supapa de alta culoare pentru a se localiza respectiva zona de control.