Molarul de minte

Aparate ortodontice

Maselele de minte reprezinta o problema pentru aproape toata lumea, uneori chiar de dinainte sa erupa si sa creasca. Acesta este problematica din cauza pozitiei incomode pe care o are, fiind ultima masea. Problemele cu care ne putem confrunta sunt urmatoarele:

-maseaua de minte poate iesi cariata de la inceput

-maseaua de minte poate creste intr-o pozitie orizontala sau diferita fata de cea obisnuita, astfel fiind impiedicata sa iasa din gingie. In acest caz problema nu este doar faptul ca nu poate sa erupa ci si faptul ca poate deranja pozitia celorlalti dinti si masele, ajungand sa provoace durere si sa necesita folosirea ulterioara a unor aparate ortodontice.

Chiar daca nu va intalniti cu una dintre aceste probleme ale molarului de minte, cresterea acestuia este dureroasa si poate dura foarte mult si este de asemenea foarte greu de ingrijit. Din cauza acestui lucru el poate ajunge sa se carieze foarte repede, iar netratat poate fi dureros.

De asemenea, multi stomatologi nu recomanda tratarea si plombarea acestei masele, fiind posibil ca o carie sa reapara in scurt timp. Solutia cea mai sigura si definitiva este extractia, care in general nu este dureroasa, mai ales daca radacinile molarului sunt drepte, iar procesul de vindecare este foarte rapid. O tratare de suprafata a molarului de minte doar va prelungi perioada de chin pe care aceasta masea o poate cauza, pentru ca indiferent cate obturatii de canal ii veti face, ea se va caria mereu.

Pentru o extractie fara durere si o vindecare rapida, apelati cu incredere la serviciile de la www.plazadent.ro, dentist Drumul Taberei.

Close Comments

Comments are closed.