Mobilier de lemn pentru exterior

Mobila de calitate

In timp ce mobilierul din lemn este o alegera destul de populara pentru gradini, terase sau alte spatii exterioare, nu orice tip de lemn este o alegera buna pentru un astfel de loc. Mobila de exterior trebuie sa reziste la utilizarea de zi cu zi, la conditiile meteorologice (ploaie, ninsoare, frig, cald) si trebuie sa aveti in vedere care sunt necesitatile si cerintele dumneavoastra cand veti alege mobila de calitate.

In primul rand, trebuie sa stabiliti exact spatiul exterior unde va fi pozitionata piesa de mobilier. Cat de mult va fi expusa la starea vremii, va fi protejata de o prelata sau un alt fel de acoperis? Daca mobila va fi protejata intr-o mai mare masura, puteti achizitiona si piese din lemn de esenta moale si piese de mobilier de lux. Atentie insa ca acestea nu se vor comporta prea bine daca vor fi expuse la intemperiile vremii.

De asemenea, luati in considerare si suprafata pe care va fi asezata, daca va fi teren moale, precum o zona cu iarba, sau teren tare, cimentat. Plasarea pe suprafete dure va ajuta mobilierul de exterior si il va si proteja impotriva mucegaiului sau a putregaiului.

Ganditi-va foarte bine la climatul zone. Este umiditate, este vreme foarte calda in majoritatea timpului sau ploua foarte des? Toate aceste conditii afecteaza mobila de lemn diferit si s-ar putea sa fie nevoie de protectie suplimentara.

Oricum, exista foarte multe optiuni cand vine vorba de mobilier de exterior, iar aici, de preferat este sa optati pentru cele care sunt cat mai rezistente si nu vor necesita o ingrijire mult prea mare ulterior. De asemenea, puteti combina piese de mobilier din lemn cu piese metalice, pentru un design mai atragator.

Close Comments

Comments are closed.