Managementul reciclarii deseurilor electronice

Deseurile electronice sunt poate cele mai periculoase pentru mediul inconjurator, dar si pentru oameni. Echipamentele electronice care alcatuiesc aceste deseuri sunt de fapt produse ce functioneaza pe baza de baterii, curenti electrici sau chiar campuri electromagnetice, incluzand echipamente de masurare, generare si transport a acestor campuri si curenti. Una din principalele preocupari ale societatii moderne actuale este reciclare de electronice, dar si reciclare de calculatoare, pentru ca degradarea lor are loc in zeci, poate chiar sute de ani. Imaginile neplacute de la televizor cu deseurile care polueaza aerul, apa si pamantul pot deveni istorie daca oamenii inteleg importanta acestei actiuni si apeleaza la o companie specializata in domeniu, precum http://www.reciclare-electronice.ro/.

Legislatia in tara cu privire la reciclarea deseurilor electronice

Desigur, exista si o legislatie speciala in acest sens, pentru ca deseurile electronice sa fie colectate, depozitate si reciclate in cele mai bune conditii. In categoria deseurilor electronice intra aparatele de uz casnici de mici dimensiuni, de mari dimensiuni dar si echipamentele de telecomunicatii si informatice, de larg consum, de iluminat, precum si jucarii, echipamente sportive, instrumente de control si de monitorizare, dispozitive medicale si distribuitoare automate.

Toate deseurile electronice trebuie colectate, dezmembrate, neutralizate substantele periculoase ce intra in componanta acestora. Compania care poate fi contactata la adresa de e-mail comenzi@reciclare-electronice.ro , se ocupa de colectarea acestor produse, a sistemelor de calcul si deseuri electronice, din Bucuresti si Ilfov gratuit, de la societati comerciale, fie ca sunt defecte, deteriorate sau incomplete.

Managementul reciclarii acestor deseuri implica colectarea, tratarea, reciclarea, valorificarea dar si eliminarea acestora in cele mai bune conditii. Ca oamenii sa inteleaga importanta acestor actiuni, trebuie sa stie ca un tub de televizor poate polua timp de 30 de ani solul, ca frigiderele pot contine cloro-fluoro-carbon, ca telefoanele mobile precum si calculatoarele si laptopurile pot contine metale grele si rare, dar si ca incinerate, deseurile de acest tip ar elibera o mare cantitate de mercur si de cadmiu, foarte periculoase pentru sanatatea oamenilor.

Close Comments

Comments are closed.