Kobido - masajul cu efect natural de lifting

Masajul Kobido, cunoscut japonezilor de secole, promite sa redea pielii elasticitatea si tonusul din nou, fara a fi nevoie de vreo interventie chirurgicala. Pe langa cultura si traditiile milenare, Japonia are o istorie de masaje si tehnici de relaxare.

Printre acestea se numara masajul Nuru, cu o frecventa erotica ridicata, dar si Kobido, un ritual de infrumusetare care actioneaza in primul rand asupra pielii fetei.

  • Originea lui Kobido

Aceasta tehnica de masaj, care permite tonifierea pielii si „eliminarea” ridurilor mici, dateaza din secolul al XV-lea, mai ales in 1472, cand la cererea imparatesei, Kobido a fost creat pentru a se pastra frumusetea reginei. De aceea, Kobido este numit si „masajul tineretii vesnice”.

  • Tehnicile lui Kobido

Kobido nu are obiective pur estetice, deoarece ridurile nu sunt ceva care ar trebui stigmatizat sau ascuns cu orice pret. Totul depinde in principal de perceptia pe care oamenii o au despre ei insisi si de cat de confortabil se simt in propria piele.

Acest masaj are ca scop oxigenarea pielii fetei, adica ajuta epiderma sa depoziteze mai mult oxigen, ceea ce stimuleaza productia de colagen si elastina, despre care se stie ca sunt foarte importante pentru mentinerea elasticitatii tesuturilor.

Kobido se practica printr-un set de tehnici diferite, care, combinate intre ele, au grija de gat, fata si cap. Se practica prin manipularea usoara a pielii, strangerea, indoirea, ciupirea cu mai multa sau mai putina energie, precum si prin masaj.

Pentru a imbunatati efectele, sunt folosite, de asemenea, mici perii, care urmeaza liniile punctelor tsubo utilizate in acupunctura pentru a imbunatati Ki, sau energia interna a corpului.

  • Beneficiile Kobido

Scopul lui Kobido este de a oferi putere, armonie si liniste, cu respect deplin al traditiei japoneze, pentru care frumusetea este creata printr-un echilibru stabil intre corp si minte. Aceasta tehnica este transmisa din generatie in generatie, iar avantajele sale sunt in principal:

  • la nivelul tonusului si elasticitatii pielii;
  • relaxare si intindere a pielii;
  • indepartarea ridurilor mici.

Kobido imbunatateste, de asemenea, starea parului si a corpului, oferind bunastare fizica si pace mentala. De fapt, nu este o coincidenta faptul ca Kobido a fost mult timp o arta rezervata samurailor pentru a-i invata sa restabileasca libera miscare a corpului si sa mentina energia, echilibrul, fizic si mental, inainte de orice lupta.

Close Comments

Comments are closed.