Jante aliaj vs jante otel

Ca necunoscator sau ca proaspat proprietar de masina te poti alfa la un moment dat in aceasta situatie enigmatica. Trebuie sa schimbi jantele si asta urgent si nu stii spre ce sa te indrepti. Intrebi in stanga, in dreapta, intri pe forumuri in discutie cu alte persoane care au aceeasi dilema, intrebi vecinii, colegii de la job, intorci problema pe toate partile si apoi tragi niste concluzii. Uite la ce concluzii am ajuns eu dupa ce am intrebat proaspeti si vechi proprietari de masini cum sta treaba cu jantele:

 

Jante aliaj. Avantaje: nu ruginesc in timp, sunt mai usoare, au un aspect placut. Dezavantaje: sunt rigide, casante in timp si ceva mai scumpe decat rivalele lor. Asta inseamna ca sunt potrivite pentru drumuri bune (autostrada poate…) sau ca trebuie sa ai un stil de condus preventiv si calm. Insumand toate aceste aspecte, isi merita totusi investitia pentru va fi pe termen lung.

Jante otel. Avantaje: sunt rezistente in timp chiar si pe drumuri proaste si/sau intemperii, sunt mai ieftine. Dezavantaje: au un aspect nespectaculos, neatractiv si se deformeaza usor la socuri. Aici vine si completarea – se deformeaza usor, se repara usor si in comparatie cu cele din aliaj, chiar mai ieftin.

Daca maine va trebui sa iti schimbi jantele, ce ai alege? Las specialistii sa te convinga ca una din ele merita mai mult decat cealalta. As putea sa iti spun ce as alege eu, dar te las sa alegi singur pentru tine si pentru masina ta.

Show Comments

Comments are closed.