Ingrijirea parului mixt, normal, vopsit - modalitati de îngrijire

Metodele clasice sau profesionale de ingrijire pe care le vom mentiona nu substituie insa un tratament medical in cazul unei deteriorari rapide sau al unor boli ce genereaza caderea masiva. In acest caz, cauzele pot fi multiple: un soc emotional, sarcina, deficit de vitamine, proteine sau fier, dezechilibru hormonal, scadere brusca in greutate, coafat excesiv etc. O solutie salvatoare poate fi implantul de par, dupa realizarea unei serii de investigatii medicale.

Ingrijirea parului in functie de tipul acestuia

  • Parul mixt – este o combinatie intre primele tipuri amintite. Parul mixt este gras la radacina si uscat si deteriorat pe lungimi, catre varfuri. Astfel, el necesita o ingrijire speciala, deoarece se impune folosirea produselor de anti-ingrasare la radacina, iar pe varfuri o hidratare intensa. Si in acest caz ar trebui limitata utilizarea produselor de styling, uscatul termin agresiv, ruperea prin periere brutala etc.
  • Parul normal – se caracterizeaza printr-un proces echilibrat de secretie de sebum si o un nivel de hidratare optim. Nu este necesara o ingrijire minutioasa ca in cazul parului gras sau uscat, insa trebuie stabilit un ritual de mentinere activ. Utilizarea corecta a produselor de curatare reprezinta una dintre necesitati. Mai rar, este indicata folosirea de masti combinate cu fiole de vitamina A sau E. Si in acest caz este important sa fie protejat parul de factorii daunatori externi (vant, frig, apa bogata in clor, expunere excesiva la soare sau la solar).
  • Parul vopsit – brunet, saten, roscat, dar mai ales blond, fiecare tip de par a carui culoare s-a obtinut prin vopsire necesita o ingrijre mai bogata. Spre deosebire de parul nevopsit, acesta este mult mai predispus ruperii si despicarii. Hidratarea parului vopsit se poate face prin aplicarea de masti profesionale, uleiuri esentiale combinate cu vitamine speciale pentru fiecare tip de par. Dintre toate, blondul este cel mai dificil de intretinut, in timp ce brunetul trebuie sa aiba o stralucire radianta pentru a evidentia vitalitatea.

Parul reprezinta o importanta componenta pentru fiecare persoana, deci este necesara o atentie deosebita pentru mentinerea sanatatii sale. Pierderea parului poate declansa adevarate drame si stari de nervozitate, caz in care multe femei (si, mai nou, barbati) apeleaza la peruci sau mese care sa le ofere un apect de invidiat. Insa prevenirea este mai simpla decat tratarea, intotdeauna!

Close Comments

Comments are closed.