Importanta inspectiei tehnice periodice

Inspectia vehiculului este o evaluare periodica aprofundata pentru asigurarea ca acesta respecta toate reglementarile de siguranta. Prin urmare, este extrem de important sa se respecte programul de efectuare a inspectiei tehnice periodice dupa 4 ani de la data punerii in functiune a unei masini noi si o data la 2 ani pentru celelalte vehicule.

Desi s-a creat o rutina in randul soferilor, aceea de a face ITP masinii, totusi, unii dintre ei sunt ignoranti. Pentru multi aceasta testare pare a fi o pierdere de timp si o procedura complexa de care se pot lipsi si considera ca pot circula si fara a-si testa masina periodic. Vestea proasta este ca daca un organ al politiei, la un control de rutina, descopera lipsa acestei testari, are obligatia de a retine certificatul de inmatriculare al masinii, lucru foarte neplacut pentru un sofer.

Nerespectand aceste reguli impuse de organele competente, puneti siguranta dumneavoastra si a altor pasageri pe primul loc si veti constata ca aceste ganduri sunt gresite. Daca capacitatatea vehiculului de a functiona corect este afectata, chiar si in mica masura, acesta va pune in pericol nu numai soferul, ci toti pasagerii.

Inainte de fiecare calatorie, dar mai ales inainte de ispectia tehnica periodica, masina trebuie pregatita corespunzator. Anvelopele trebuie umflate la presiunea potrivita, placutele de frana trebuie sa functioneze bine si sa nu fie uzate, iar nivelul uleiului si al altor lichide trebuie sa fie optim. Desigur, mai sunt multe alte aspecte tehnice care necesita o atentie sporita atunci cand va prezentati la o statie de testare. Intretinerea permanenta a masinii ii vor prelungi durata de viata, iar detectarea precoce a unei defectiuni va impiedica defectele mari si reparatiile majore.

Statie ITP in sectorul 6 | Alfa Motors www.alfaitp.ro

Alfa Motors este o statie ITP in sectorul 6, loc in care soferii pot obtine un diagnostic corect si complet al masinii. Accesand http://www.alfaitp.ro/ veti descoperi un loc in care puteti realiza ITP pentru autoutilitare in Bucuresti, dar si pentru vehicule precum camioane sau rulote. Scopul echipei este sa constate probleme grave ale masinii pe care detinatorul le poate remedia sau sa constate ca totul este in regula, iar in urmatorii 2 ani nu va fi nevoie decat de intretinerea de rutina a vehiculului! E important sa stiti totul despre starea masinii dumneavoastra!

Close Comments

Comments are closed.