Importanta agentiilor de turism

Cu toate ca turismul romanesc nu este atat de dezvoltat cum ar trebui sa fie in mod normal, avand in vedere ca avem cu ce sa ne laudam dar habar nu avem cum sa ne laudam, iata ca agentiile de turism totusi exista si stiu, de fiecare data, sa speculeze zonele fierbinti, numai bune de vizitat. De ce este utila o agentie de turism in buna dezvoltare a turismului unei tari? Pentru ca o agentie de turism functioneaza asemenea unei agentii de advertising sau de P.R., numai ca de data asta, singurul sau obiectiv promovat fiind turismul in sine, natura si locurile bune de vizitat. Astfel, se poate spune ca turismul si agentiile de turism traiesc cel mai bine in simbioza perfecta, rareori putandu-se una fara cealalta. Cu toate ca exista cazuri in care te poti descurca si fara ajutorul unei agentii de turism, de indicat este sa nu, dupa cum vom vedea si in cele ce urmeaza.

Agentii de turism

Cu toate acestea, simbioza nu se produce numai la nivelul relatiei dintre turism si agentie, in aceasta ecuatie fiind inclus si turistul, adica cel ce vrea sa beneficieze de serviciile agentiei de turism pentru a vizita diferite statiuni, locuri de agrement si/sau monumente.

Agentia de turism iti faciliteaza, tie, turistului, drumul catre destinatia dorita, intrucat se ocupa cam de tot ceea ce altfel ti-ar fi luat extrem de mult timp. Astfel, nu va mai fi nevoie sa ne pierdem timpul cautand hoteluri si oferte pentru ca se ocupa agentia de turism pentru noi, realizand pachete diverse stabilite in prealabil pentru diferite categorii de preturi. De asemenea, un alt criteriu dupa care agentiile de turism isi formeaza pachetele se refera la „scopul si durata vizitei”. Astfel, pot exista pachete destinate pelerinajelor de orice tip, pachete turistice diferentiate prin durata de sedere sau chiar pachete turistice tematice, menite sa reuneasca in acelasi loc oameni cu aceleasi gusturi si preferinte. Un avantaj concret al colaborarii cu o agentie de turism in demersurile asigurarii unei vacante perfecte este siguranta ca atunci cand ajungi la destinatie, vei gasi acolo exact ceea ce te-ai asteptat sa gasesti, in caz contrar avand pe cine sa tragi la raspundere atat fata in fata cat si in cadru legal, in cazul in care se ajunge la neintelegeri de ambele parti, neintelegeri care nu pot fi solutionata decat in instanta.

Tipuri de agentii de turism

Agentia de turism turoperatoare este acel tip de agentie care vinde pachete pe cont propriu sau prin intermediari. O a doua categorie de agentie de turism este cea detailista, aceasta ocupandu-se cu vanzarea pachetelor agentiilor turoperatorii.

Close Comments

Comments are closed.